• Tesla lansează noul Model 3 Performance.
  • Viteza maximă de 163 mph.
  • Noul Model 3 este mai rapid decât Porsche 911.

Noul Tesla, Model 3 accelerează de la 96,5 kilometri pe oră în 2,9 secunde . Are 510 cai putere și o viteză maximă de 262 km/h. Șasiu ajustat pentru performanță dar păstrează cabina silențioiasă și confortabilă, scrie compania pe X. Elon Musk spune că mașina depășește cel mai de succes model Porsche, 911.

Modelul oferă performanțe superioare față de versiunea anterioară, Model 3 Performance: are cu 22% mai multă putere continuă, cu 32% mai multă putere de vârf și un cuplu maxim îmbunătățit cu 16%, toate acestea fiind obținute cu un consum redus de energie.

Elon Musk a comentat pe contul lui de X, companie pe care de asemenea o deține, că noul Model 3 este mai rapid decât Porsche 911.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Tesla raportează. Sub așteptările economiștilor

Tesla a raportat cea mai abruptă scădere a veniturilor din 2012 încoace, în timp ce profitul net a înregistrat o diminuare de 48% în primul trimestru al acestui an. Veniturile companiei au înregistrat o scădere de 9%, ajungând la 21,3 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a fost de 1,13 miliarde de dolari, comparativ cu 2,2 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. În încercarea de a contracara prăbușirea continuă a Tesla, Elon Musk anunță o schimbare radicală: lansarea unui nou model mai accesibil, cu un preț estimat de până la 25.000 de dolari, mult mai devreme decât se anticipa.