Salonul Internațional Auto de la Munchen și-a deschis porțile. Dacia Jogger va fi lansată, alături de multe modele hibrid prezentate de producători

  • IAA MOBILITY se va desfășura până pe data de 12 septembrie
  • La IAA sunt prezenți 16 producători de automobile
  • IAA nu se bucură de prezența Stellantis, Toyota, Volvo și Ferrari

Salonul Internațional Auto de la Munchen are portierele larg deschise, iar noile modele, preponderent electrice și hybrid, vin peste noi unul după altul.

Chiar dacă cel mai important eveniment auto al anului este privat de prezența unor giganți precum Toyota, Volvo, Ferrari sau grupul Stellantis avem suficient de multe motive să rămânem cu ochii pe salon până la final.

Primul din ele este noua Dacie Jogger care va fi și prima mașină hybrid a producătorului autohton. Cu un preț de pornire de 14.000 euro Jogger vine disponibilă în 2 motorizări la lansare, iar a 3-a, cea mai așteptată dintre ele, cea hibrid, va fi disponibilă abia din 2023. Este un SUV cu 7 locuri care dorește să-ți inspire spiritul de aventură.

Un alt motiv ar fi noul Renault Megane E-Tech Electric. Mașina afișează proporții fără precedent, iar bateria este impresionant de subțire. Doar 110 mm. Are o autonomie de 335 km vine disponibilă cu 2 motorizări de 120 Cai Putere și 220 Cai Putere. Preț de pornire? 38.000 de euro. Atâtea motorizări electrice și hibrid

Mercedes-Benz EQB este SUV-ul producătorului german în 7 locuri asemenea Jogger-ului nostru. Vine cu 2 motorizări și trancțiune integrală. Are o autonomie de 350 km și va intra în producție în fabricile din China și Ungaria anul acesta. Prețul de pornire este de aproximativ 42.000 de euro.