Porsche a lansat noul concept-car Vision Gran Turismo, care va putea fi condus doar în lumea virtuală

Porsche a prezentat noul concept-car Vision Gran Turismo. Dar e o mașină pe care n-o vei putea conduce decât în lumea virtuală. Este prima mașină Porsche creată exclusiv pentru lumea jocurilor de curse de mașini.

„Credem că e important să aducem împreună un grup de oameni divers, cu background-uri diferite, cu mindset-uri diferite, oameni conectați cu industria de gaming sau cu cea a sporturilor cu motor”, spune Deoke de Walle, designer de interior.

Chiar dacă e o mașină 100% digitală, inginerii Porsche au respectat toate specificațiile unei mașini reale. Vision GT este o mașină electrică, cu autonomie de 500 de kilometri, care face suta în doar 2,1 secunde și are o viteză maximă de 350 de kilometri pe oră.

Iar designerii companiei au reinventat formele atât de cunoscute ale Porsche.

„Dacă te uiți la mașină, am folosit cea mai nouă tehnologie digitală ca să accentuăm formele clasice, rotunde, ale Porsche. Le-am reconstruit apoi radical pentru a obține o aerodinamică mai bună. Bineînțeles că abia aștept să o conduc în jocuri”, a declarat Fabian Schmolz, designer de exterior.

Fanii jocurilor de curse nu mai au mult de așteptat. Vision GT va fi disponibilă odată cu lansarea jocului Gran Turismo 7 pentru PlayStation 4 și 5, pe 4 martie anul viitor. Însă nu numai lumea jocurilor va beneficia de pe urma acestui concept. Porsche a dat indicii că ar putea fi folosit pentru un viitor hyper-car al companiei, un posibil urmaș al celebrului model 918.