• Lego și McLaren au colaborat pentru a crea o supermașină P1 în mărime naturală, realizată din 342.817 piese Lego Technic.
  • Modelul Lego P1 poate fi condus și are un motor alcătuit din baterii Lego și o baterie electrică.
  • În această vară, Lego a lansat o replică a supermașinii la scară 1:8, cu 3.893 de piese și un motor V8 funcțional.

Modelele Lego devin din ce în ce mai mari și mai complexe, depășesc orice ți-ai fi putut imagina în copilărie. Producătorul de jucării s-a asociat cu McLaren pentru a construi o supermașină P1 la scară natural. Au folosit exclusiv piese Lego. Vehiculul nu este doar pentru expoziție; cele două companii au colaborat pentru a-l face funcțional.

P1 la scară 1:1 este realizat din 342.817 piese Lego Technic, incluzând 393 de tipuri diferite de piese, dintre care 11 au fost create special pentru acest model. Mașina cântărește 1.220 kg, fiind cu aproape 180 kg mai ușoară decât supermașina reală. În total, 23 de designeri, ingineri și constructori au fost implicați în acest proiect, care a durat 8.344 de ore.

Lego P1 poate că nu este la fel de aerodinamic ca modelul original, dar are aceleași forme și dimensiuni. De asemenea, este echipat cu un motor compus din baterii Lego Technic Function și o baterie de mașină electrică, conform producătorului auto. Acest element îi permite modelului P1 să meargă mai departe decât oricare dintre modelele anterioare Lego.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Cu ce viteză maximă conduci mașina din lego?

Pilotul McLaren F1, Lando Norris, a reușit chiar să facă o tură completă pe circuitul de 5,89 km de la Silverstone cu această mașină. Adevăratul McLaren P1 este propulsat de un motor V8 hibrid twin-turbo de 3,8 litri, care produce 903 cai putere. Datorită acestei puteri, mașina accelerează de la 0 la 97kmh în 2,7 secunde, de la 0 la 200 kmh în 6,8 secunde. Atinge o viteză maximă limitată electronic de 349 kmh. Nici Lego, nici McLaren nu au dezvăluit viteza maximă a modelului construit din piese lego, dar cu siguranță este mult mai mult decât mașina reală.

Dacă îți dorești un P1 din Lego, dar într-o variantă mai mică, ai noroc. În această vară, compania de jucării a lansat o replică la scară 1:8 a supermașinii, ca parte a seriei Technic Ultimate Car Concept. Această versiune este compusă din 3.893 de piese Lego și include un motor funcțional V8 cu piston și o cutie de viteze cu șapte trepte și două tamburi de schimbare.