Hackerii au descoperit o serie de vulnerabilități care le-ar putea permite să pătrundă de la distanță în sistemul unei mașini Tesla, reușind să stingă luminile, să deschidă portbagajul, să activeze ștergătoarele și chiar să claxoneze, scrie Futurism.

Vestea bună pentru proprietarii Tesla este că hackerii sunt “White Hats”, adică sunt de partea “băieților buni”- cercetători de securitate cibernetică acreditați să caute vulnerabilități într-un sistem, astfel încât acestea să poată fi remediate. Descoperirile cercetătorilor, care lucrează pentru firma de securitate Synacktiv, le-au adus câștiguri considerabile la competiția de hacking Pwn2Own din Vancouver- premii în valoare de 530.000 de dolari și chiar o Tesla Model 3 pe care au reușit să o pirateze, informează Futurism.

Unul dintre atacurile efectuat de hackeri asupra mașinii este cunoscut sub numele de atac de tip time-of-check to time-of-use, sau TOCTTOU pe scurt, prin care aceștia au obținut acces la sistemul Tesla’s Gateway care gestionează consumul de energie. Cercetătorii au reușit să controleze mai mult sau mai puțin părțile mașinii, cum ar fi luminile sau ușile.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA

O altă mișcare a fost un atac asupra chipset-ului Bluetooth al Tesla, care le-a dat acces la sistemul de infotainment al mașinii, permițându-le în esență să execute orice cod și-ar dori, notează Futurism.

Cu toate acestea, vulnerabilitățile pe care le-au descoperit nu sunt de-a dreptul catastrofale, deoarece, după cum precizează Tesla, nu le-ar permite hackerilor să pornească sau să oprească mașina, de exemplu, sau să preia controlul asupra volanului . „Mașinile Tesla sunt foarte bine conectate la internet, așa că trebuie să aibă grijă de securitate, deoarece probabil că vor fi vizate mai mult decât alte mașini.”, au avertizat cercetătorii.