• Porsche prezintă noile modele Taycan 2025, în două variante.
  • Sedanul are o accelerație cu 0,6 secunde mai rapidă decât a precedentului model.
  • Modelele sunt disponibile pentru comandă și ajung în centrele din SUA în vară.

Porsche prezintă modelele Taycan, Cross Turismo și sedan 2025. Vine cu un pachet off-road și patru opțiuni de propulsie, cu variante de tracțiune spate și tracțiune integrală. Versiunile îmbunătățite sunt programate să sosească la centrele Porsche din SUA în această vară.

La nivel global, Prosche a produs aproape 150.000 de exemplare de Taycan. Cele mai importante piețe individuale pentru Taycan sunt în prezent SUA, Marea Britanie, Germania și China.

Ambele modele vin cu o suspensie pneumatică adaptivă. Care se poate aplica pentru toate modelele cu tracțiune integrală.  Suspensia menține mașina la nivelul optim în orice moment, chiar și în timpul frânării dinamice, a schimbării direcției și accelerației.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce caracteristici au noile modele Porsche Taycan?

Sedanul Taycan cu tracțiune spate are o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde, ceea ce îl face cu 0,6 secunde mai rapid decât înainte.

Are și potențial de încărcare mai rapid și are capacitatea de a se încărca la stații de 800 de volți la 320 kW în condiții ideale. Adică cu 50 kW mai mult decât înainte. Astefel, capacitățile mari de încărcare pot fi susținute pentru perioade mai lungi de timp, chiar și la temperaturi mai scăzute. 

Printre alte funcții la noile modele Porsche se numără: asistența la schimbarea benzii de rulare, volan încălzit, iluminare ambientală și oglinzi exterioare rabatabile electric cu iluminare înconjurătoare a oglinzilor. Sau un nou sistem de răcire, suport pentru smartphone pentru încărcare fără fir, porturi de încărcare electrică pe partea șoferului și a pasagerului din față.

Noile modele Taycan 2025 sunt disponibile pentru comandă acum și sunt așteptate să ajungă în centrele Porsche din SUA în cursul verii acestui an. Prețul începe de la 100.000 de dolari și crește în funcție de opțiunile alese pentru fiecare model.