• Noua identitate de brand este inițiată acum șase luni.
  • Agroland trece printr-un proces de rebranding și repoziționare strategică.
  • Agroland deține o fabrică pentru hrană de animale de companie în Covasna.
  • Brandul vizează consolidarea unei rețele de 300 de magazine.
  • Grupul vrea să ofere servicii complete pentru fermieri în ceea ce priveşte nutriţia animală.
  • Agroland deține o fabrică pentru hrană de animale de companie în Covasna.
  • Agroland are în prezent 250 de magazine, dintre care 86 proprii și 42 în franciză.
  • Grupul atrage 50 milioane lei de pe piața de capital.
  • Grupul antreprenorial Agroland este fondat de Horia Cardoş.
  • Acțiunile Agroland cresc cu 1,38% în ultima ședință încheiată.
  • Acțiunile Agroland sunt cotate la 1,1 lei pe unitate.
  • Agroland are o capitalizare de piață de 99 mil. lei.
  • Horia Cardoș deține 68,3% din companie, potrivit BVB.

Grupul antreprenorial Agroland, fondat de Horia Cardoş în urmă cu trei decenii, trece printr-un proces de rebranding şi repoziţionare strategică.
Vrea să își consolideze operaţiunile pe trei direcţii verticale de business: retail, producţie de alimente şi agribusiness.
Compania îşi propune să devină un jucător relevant în sectorul agroalimentar și să depășească imaginea de furnizor pentru micii fermieri.
Agroland vrea o cifră de afaceri de 100 milioane de euro şi o reţea de 300 de magazine în 2-3 ani.

Ce inseamna pentru business-ul Agroland acest rebranding?

Noi am pornit acum 28 de ani cu o magazinaș pentru micii fermieri. Între timp am ajuns la 250 de magazine. Acum 5 ani am pornit un nou concept, un magazin pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, cu produse pentru grădină și animale, fie animalele de companie, fie animalele de fermă. Am vrut să transmită și prin imaginea magazinului această repoziție a noastră a unui furnizor tradițional pentru micii fermieri către comerț modern, furnizor pentru achiziții aflați în vecinătatea marilor orașe, care sunt pasionați de grădinărit sau de creșterea animalelor de companie. În primul rând, acest business al nostru a fost ținta acestui rebranding, și veți vedea imediat în toate magazinele noastre sau imagine nouă. Dar de asemenea am vrut să structurăm cumva imaginea verticalelor noastre, pentru că în afară de retail, business-ul nostru mai este implicat și în producția de ouă de consum, sau procesate, cât și în agribusiness. Suntem un grup de companii integrate, practic de sămânța pe care o furnizăm fermierilor, preluăm cerealele, le procesăm în fabricile noastre de furaje, de acolo ajung în fermele noastre, din fermele noastre livrăm ouă de consum pe raftul magazinelor sau în fabrica noastră de procesare ouă, și de acolo din nou pe rafturile magazinelor sau mai departe în industrie”, spune Horia Cardoș pentru Aleph Business.

Ce urmeaza pentru Agroland in 2025?

Investiții. Așa cum deja telespectatorii dvs. au aflat în ultimele săptămâni, este o criză globală de ouă de consum. Din fericire, AgroLand este implicată în producția de ouă de consum. Suntem unul din cei mai mari producători din zona Bucureștiului de ouă de consum și foarte multe din ouăle pe care le consumă bucureștenii provin din fermele noastre. Și așa cum spuneam, și în acest an, și în anii care vin, investim în dezvoltarea capacităților de producție. Astăzi avem peste 300.000 de găini în producție și vrem să ajungem undeva spre un milion de găini în câțiva ani. De asemenea, așa cum a spus, dezvoltăm rețeaua noastră de magazine, vrem să ajungem până în 2028 la 300 de magazine și investim de asemenea în agribusiness, unde lucrăm cu fermierii pentru ai sprijini să producă cereale după aceea să le preluăm cerealele și le prelucrăm în fabricile noastre de furaj.“, adaugă Cardoș.

Titlurile zilei

BET CREȘTE CU 2,4% ÎN 2025
CHISĂLIȚĂ E NOUL PREȘEDINTE ROMGAZ
BET CREȘTE CU 0,3% MARȚI
CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
LYFT CUMPĂRĂ FREE NOW pentru 175 mil. €
CE URMEAZĂ PENTRU 3DINBOX ÎN 2025?

Ce așteptări aveți de la economia lui 2025?

Dacă vorbim la modul general, lucrurile nu arată foarte bine. Din păcate, se pare că Europa, pentru că și România este conectată la economia Europei, se va confrunta cu o recesiune. Sperăm să nu fie de durată. Sectoare întregi din economia românească se pare că vor fi afectate de acest lucru. Din fericire, business-urile în care suntem noi implicați nu prevedem o scădere. Dimpotrivă. Și vor vedea și investitorii noștri, din urmă pe care le vom publica săptămâna următoare, că lucrurile arată bine pentru noi.“, mai spune Horia Cardoș.

Cum se mișcă Agroland pe piața de capital anul acesta, ce perspective sunt pe bursă?

„Ne așteptăm să avem cel mai bun an din ultimii 5 ani de când am intrat pe piața de capital. Suntem prezenți cu două companii, avem atât emisiuni de obligații cât și acțiuni listate și credem noi că vom face o figură foarte frumoasă pe bursă în acest an. Pentru că, așa cum vă spuneam, toate verticalele noastre de afaceri lucrează cu motoarele în plin și ne așteptăm la rezultate foarte, foarte bune.”, încheie Horia Cardoș.