G-III Apparel Group Ltd a declarat luni că a convenit să achiziţioneze restul de 81% din acţiunile Karl Lagerfeld pentru 210 milioane de dolari în numerar, devenind astfel singurul proprietar al brandului de modă parizian, anunţă Reuters.

G-III, care deţine mărci precum DKNY şi Jessica Howard, va achiziţiona participaţia suplimentară de la un grup de investitori condus de Fred Gehring de la Amlon Capital BV. Producătorul de îmbrăcăminte a achiziţionat pentru prima dată o participaţie în cadrul mărcii în 2015.

G-III a declarat că se aşteaptă ca brandul să aibă peste 2 miliarde de dolari vânzări cu amănuntul.

Titlurile zilei

VOLUMUL CONSTRUCȚIILOR SCADE CU 3,1% ÎN 2024
ÎNGHITE-N SEC
POATE ÎNCASA ROMÂNIA 4 MLD. € DIN PNRR?
CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA

Lansat în 1984 de creatorul de modă german Karl Lagerfeld – cunoscut pentru părul său cu coadă de cal şi ochelarii de soare coloraţi, precum şi pentru asocierea sa cu brandurile de lux Chanel şi Fendi al LVMH – brandul omonim oferă modă pariziană combinată cu stiluri rock-chic, purtate de toată lumea, de la modelul Kate Moss la starul de Formula 1 Lewis Hamilton.

Karl Lagerfeld s-a stins din viaţă în 2019.

Marca Karl Lagerfeld are aproximativ 120 de magazine în întreaga lume, cu locaţii cheie în Paris, Londra, Moscova, New York şi Shanghai, printre altele.

Tranzacţia este aşteptată să se încheie în al doilea sau al treilea trimestru al anului fiscal 2023, a declarat G-III.