China se alătură cursei de zbor hipersonic și își propune să transforme această perspectivă în realitate prin crearea unui vehicul care să transporte pasageri la viteza de o milă pe secundă. Compania chineză care a început demersurile în acest sens a postat chiar și un videoclip pe social media care ilustrează aventura animată a 12 pasageri ce călătoresc la bordul unui avion spațial.

Potrivit Space Transportation, compania va lansa primul zbor de acest fel în anul 2025, urmând ca proiectul să fie realizat la scară largă până în anul 2030. Odată devenit realitate, un zbor hipersonic ar asigura o călătorie de distanța Shanghai-New York într-un interval de doar două ore.

Turismul spațial este un concept la care doar bogații lumii pot aspira, mai ales acum când analizele experților arată că valoarea anuală a acestui tip de turism se va extinde, dimensiunea pieței fiind estimată, conform unei analize Emergen Research, la o creștere de la 423,7 milioane USD în 2020 la 1,44 miliarde USD în 2028.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Cererea pentru călătorii în spațiu este mare în rândul miliardarilor, dar China ar putea fi prima care să realizeze tranziția către piața extinsă, reușind să ofere aceste zboruri hipersonice la un preț mult mai redus și accesibil.

Principalul beneficiu pentru care doritorii ar alege un zbor hipersonic este timpul scurt în care poți ajunge dintr-un colț al lumii în celălalt. Beneficiile sunt, din acest punct de vedere, de necontestat, motiv pentru care se investește în această arie de dezvoltare.

Cu toate acestea, obstacolele tehnice pe care le-ar putea întâlni o călătorie hipersonică sunt numeroase, NASA publicând chiar și o listă generoasă ce cuprinde anumite obstacole cu care s-ar confrunta un zbor hipersonic.