Cum ar fi să mergi la job în Metaverse? Într-o cafenea pariziană, într-o peșteră misterioasă sau deasupra pământului. Așa sună câteva dintre alegerile pe care le poți avea într-un univers fără limite. Cei care vor să lucreze într-un decor imaginar, pot apela la Immersed, o aplicație VR care îți permite să-ți sincronizezi dispozitivele cu lumea virtuală.
Astfel, ai nenumărare posibilități de muncă în spațiul virtual.
Advertisment
“Covid s-a întâmplat și, evident, covid a fost covid și a fost teribil. Dar s-a dovedit un context favorabil pentru Immersed, pentru că ideea noastră a mers de la una nebună, în genul uneia futuriste din 2028, la “stai așa”, toată lumea lucrează acum de acasă și caută modalități să rămână productivă. Caută mijloace de colaborare, dar nu pot fi de la birou și Immersed are mai mult sens acum, pentru că noi suntem acea punte tehnologică, o punte tehnologică mai bună decât Zoom sau Slack sau video conferințe și chat.
Da, credem că ne vom îndrepta către jucătorul din viitor. Nu cred că oamenii vor trăi în headsets-urile lor. Nu promovăm asta, oricum. Noi vrem ca oamenii să rămână ancorați în realitate și să primească valoare din lumea reală ca de obicei.”, a declarat Gavin Menichini, managaer strategic Immersed.
Titlurile zilei
Tudor Coman, inginer software la Adobe România, spune ca Metaverse-ul ar putea fi folositor atunci când angajații trebuie să lucreze de acasă. Dar angajaților le este mai mult mai bine când interacționează fizic, la birou.
“Ar fi mai multă interacțiune decât prin calculator, cum intrăm noi pe Teams sau pe Zoom, sau pe orice platformă de comunicare video. E clar că ar fi un nivel de interacțiune în plus. Ne-am putea vedea caracterele din Metaverse, am putea să ne așezăm într-o sală de conferințe virtuală și așa mai departe. Probabil că ar fi puțin mai interesant și mai engaging. Dar, printre dezavantaje, evident, din punctul meu de vedere, nu se compară cu prezența fizică. Adică, un Metaverse nu va putea fi niciodată același lucru cu ceva fizic, ci ceva care aduce cât mai mult cu ceva fizic.”, a povestit Tudor Coman, inginer software la Adobe România.