- FAN Courier investește 40 de milioane de euro în dezvoltarea hub-urilor regionale în 2025.
- Compania angajează 130 de muncitori străini din cauza deficitului de personal.
- FAN Courier extinde rețeaua de lockere FANbox cu 600 de unități în 2025.
Fan Courier a finalizat anul trecut extinderea și modernizarea hub-ului de la Ștefănești, după o investiție de 25 milioane de euro. Investițiile totale derulate în 2024 de companie se ridică la 55 milioane de euro.
Advertisment
În 2025, compania vrea să investească 40 de milioane de euro în dezvoltarea și tehnologizarea hub-urilor regionale.
„În 2024 s-a investit în digitalizare, anul acesta este anul inteligenței artificiale pentru noi”, o spune Neculai Mihail, Cofondator FAN Courier, în cadrul unui eveniment.
Titlurile zilei
„2025 a început cu taxe și noi impozite, va fi un an dificil. Ce ne dorim de la noul Guvern este predictibilitate. Într-o Românie cu inflație, nu ai cum sa nu crești salariile, anul trecut a fost primul an când am adus angajați din Nepal, nu mai reușim să găsim oameni să muncească în depozit. Lipsa de personal ne-a făcut să luăm această decizie. În acest moment, în depozitele FAN Courier din București și din țară lucrează 130 persoane de naționalitate străină.”, adaugă el.
HUB-ul din Arad procesează 80.000 de colete pe zi
Într-o piată de curierat estimată la peste 1 miliard de euro anul trecut, FAN Courier a livrat 95 de milioane de colete – national, international si în Republica Moldova.
„Anul trecut am continuat mai multe proiecte incepute in anii anteriori, cum ar fi dezvoltarea internatională, extinderea retelei de lockere sau dezvoltarea si tehnologizarea HUB-urilor din tarã. În privința extinderii internaționale, anul trecut am deschis noi sedii în țările din regiune si, pe lângã Republica Moldova, suntem prezenți deja cu operațiuni în țări precum Grecia, Bulgaria, Slovenia si Ungaria. De asemenea, am dotat HUB-ul din Arad, destinat exclusiv livrărilor internaționale, cu o bandă de sortare cu o capacitate de operare de 80.000 de colete pe zi. Cea mai importantă investiție pe care am realizat-o anul trecut – și una dintre cele mai mari investiții ale companiei din ultimii ani – a fost extinderea și modernizarea depozitului de la Stefănești“, spune Adrian Mihai, CEO si cofondator al FAN Courier.
Rețeaua de lockere FANbox are 2.000 de unități în acest moment, iar până la finalul lunii februarie, mai adaugă 100 de unităti, iar alte 500 de unități, pentru care a fost semnat deja contractul de livrare, urmează să fie instalate în anul în curs.
Fan Courier încheie anul 2024 cu afaceri de 1,385 miliarde de lei (aproximativ 280 milioane de euro), în creștere cu 12,5% față de anul precedent, conform datelor prezentate azi.
Cum arată depozitul companiei?
Depozitul, construit într-un singur an, este proiectat pentru a integra toate serviciile esențiale într-un singur spațiu, de la recepție și logistică până la zona de transfer.
Datorită podelei încălzite, angajații pot lucra în mânecă scurtă chiar și atunci când afară sunt -4°C. În prezent, compania procesează manual până la 10.000 de colete pe zi, dar capacitatea maximă a depozitului ajunge la 50.000 de colete și 150 de paleți zilnic.
Momentan, totul se face manual, însă digitalizarea este următorul pas. Depozitul este împărțit în trei zone, iar fiecare angajat parcurge, în medie, 20.000 de pași pe tură.