- Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) suspectează ceapa crudă de pe Quarter Pounders ca sursă a focarului de E. coli.
- McDonald’s a retras produsele suspecte și garantează siguranța mâncării.
- CDC investighează focarul, iar McDonald’s actualizează măsurile de siguranță.
- Acțiunile McDonald’s scad cu peste 8% după anunț.
UPADATE: McDonald’s reintroduce Quarter Pounders în meniul tuturor restaurantelor în această săptămână, după ce a retras chiftelele de vită din cauza unui focar de E. coli care a afectat mai multe state, conform Bloomberg.
Advertisment
O persoană a murit și zeci s-au îmbolnăvit din cauza unui focar de E. coli legat de hamburgerii Quarter Pounder de la McDonald’s, a anunțat marți CDC. Îmbolnăvirile au început la sfârșitul lunii septembrie și s-au răspândit în 10 state din vestul SUA, cu cele mai multe cazuri raportate în Colorado și Nebraska. Acțiunile McDonald’s scad cu peste 8% după anunț, scrie CBS NEWS.
Anchetatorii investighează sursa exactă a contaminării, concentrându-se pe ceapa tăiată și pe chiftelele de vită. Ambele sunt retrase din restaurantele McDonald’s din statele afectate. În unele zone, Quarter Pounders ar putea fi temporar indisponibili până la finalizarea investigației.
Titlurile zilei
Care sunt simptomele?
CDC recomandă ca persoanele care au mâncat un Quarter Pounder și au simptome precum diaree, febră mare și vărsături să ceară imediat ajutor medical. Simptomele apar de obicei în trei-patru zile, iar majoritatea se recuperează în cinci până la șapte zile fără tratament, deși unele cazuri necesită spitalizare.
McDonald’s nu a oferit încă un punct de vedere oficial cu privire la situație, conform AFP.