• Business Mgazin organizează CEO Awards, cum se măsoară admiraţia?, ediţie aniversară 20 de ani.
  • Dacă 1 milion de oameni care nu lucrează ar intra în câmpul muncii, PIB-ul ar crește cu minim 5%, spune sociologul Romulus Oprica.
  • Succesul depinde de trei elemente: ambiția și cunoștințele personale, rețeaua de cunoștințe și contextul în care te afli.

România are potențial, un mare potențial, dar pe care nu-l valorifică. Este vorba despre capitalul uman.

Dacă încă 1 milion de oameni, care azi nu lucrează ar intra în câmpul muncii, PIB-ul ar crește cu minim 5%, spune Romulus Oprica, sociolog.

Cum crește business-ul local România în următorii 20 de ani?

,,Dacă îi întrebăm pe oameni ce le-a generat succesul, ei enumeră o serie de trăsături, pe primul loc este ambiția, pe locul doi munca, iar pe locul trei know-how-ul. Dacă îi întrebăm ce determină succesul în România, pe primul loc apare ambiția, iar pe locul doi, networkingul. Din punctul meu de vedere cel mai important factor.

Titlurile zilei

CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?
META BATE PALMA CU HOLLYWOOD
ISĂRESCU RENUNȚĂ LA POLITICA MONETARĂ
WINDOWS INTEGREAZĂ CHATGPT
VOLUMUL CONSTRUCȚIILOR SCADE CU 3,1% ÎN 2024
ÎNGHITE-N SEC

Rețeaua de oameni cu care te înconjori este foarte importantă. Am constatat că există trei elemente care generează succesul. Primul se referă la tine, adică ambiția și cunoștințele. Al doilea este rețeaua de prieteni și cunoștințe pe care o ai în jurul tău. Aceștia sunt oamenii care te ajută să afli informațiile înaintea tuturor. Iar locul trei se referă la context. Bloomberg spune că „context changes everything.” Contextul face diferența între a fi sau a nu fi admirat în viitor.”