• Șomerii cu obezitate din Marea Britanie ar putea primi medicamente de slăbit pentru a reveni la muncă.
  • Injecțiile ar putea reduce costurile NHS de 11 miliarde de lire sterline cheltuite anual pe obezitate.
  • Experții ridică probleme etice legate de accesul la tratament și necesitatea unor măsuri suplimentare pentru a susține alimentația sănătoasă.

În Marea Britanie, șomerii cu obezitate ar putea primi medicamente de slăbit pentru a se întoarce la muncă. Ministrul sănătății, Wes Streeting, propune administrarea acestor medicamente pentru a reduce povara asupra serviciilor de sănătate și a combate obezitatea. El susține că injecțiile pentru pierderea în greutate ar putea reduce costurile de 11 miliarde de lire sterline pe care NHS le cheltuiește anual pe tratarea obezității, depășind chiar costurile legate de fumat, scrie Reuters.

Guvernul britanic a anunțat o investiție de 279 milioane de lire de la Lilly, unul dintre liderii mondiali în industria farmaceutică. Streeting menționează beneficiile pe termen lung ale acestor medicamente, afirmând că ele ar putea ajuta persoanele să revină la muncă și să reducă presiunea asupra sistemului de sănătate.

Cu toate acestea, experții precum Dolly van Tulleken ridică probleme etice și financiare. Ea avertizează că persoanele eligibile ar trebui să primească tratamentul, dar doar însoțit de măsuri care să susțină alimentația sănătoasă. De asemenea, propune un studiu pentru a evalua impactul tratamentului asupra unui grup de 5.000 de persoane, subliniind că peste două treimi din populația adultă din Marea Britanie este supraponderală sau obeză.

Titlurile zilei

CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?
META BATE PALMA CU HOLLYWOOD
ISĂRESCU RENUNȚĂ LA POLITICA MONETARĂ
WINDOWS INTEGREAZĂ CHATGPT
VOLUMUL CONSTRUCȚIILOR SCADE CU 3,1% ÎN 2024
ÎNGHITE-N SEC