• Gemini Genetics clonează animale de companie din 2019, după ce și-a extins activitatea de la inseminarea artificială pentru cai.
  • Clonarea unui animal de companie nu garantează același caracter, deși genetic este identic.
  • Serviciile de clonare pentru animalele de companie pot ajunge până la 50.000 de dolari.

Clonarea animalelor de companie devine o realitate comercială în Europa. În Marea Britanie, o firmă specializată clonează animale de companie precum pisici, câini și chiar cai, cu prețuri ce variază între 38.000 și 59.000 de lire sterline pentru un exemplar clonat, scrie Mirror.

Gemini Genetics clonează animale de companie din 2019, după ce a început ca o firmă specializată în inseminarea artificială pentru creșterea cailor de concurs.

De la clonarea primului lor animal de companie, o pisică Maine Coon roșcată, au observat o creștere a cererii din partea iubitorilor de animale care doresc ca animalele lor de companie să fie reproduse genetic.

Titlurile zilei

CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?
META BATE PALMA CU HOLLYWOOD
ISĂRESCU RENUNȚĂ LA POLITICA MONETARĂ
WINDOWS INTEGREAZĂ CHATGPT
VOLUMUL CONSTRUCȚIILOR SCADE CU 3,1% ÎN 2024
ÎNGHITE-N SEC

Circa 1.000 de animale sunt clonate în fiecare an

„Primul lucru la care oamenii tind să se gândească atunci când aud cuvântul „clonare” este oaia Dolly”, spune Lucy Morgan, manager de laborator, pentru The Mirror.

Aceasta se referă la descoperirea din 1997 în știința genetică.

„Dar tehnologia este acum la un milion de mile distanță de Dolly. Eficiența a avansat vertiginos.” Gem, cockerul spaniol prietenos al firmei, este un câine clonat care a început viața ca o bucată din țesutul urechii altui câine.

Clonarea animalelor de companie este posibilă în Marbella

În Spania, există un singur care efectuează această procedură, ce costă 50.000 de euro pentru o pisică și 55.000 de euro pentru un câine.

Clonarea animalelor de companie este un proces foarte complex, dar legal, ce a creat o mulțime de opinii contradictorii.

Animalul de companie clonat va fi diferit

Oamenii cred că își vor recăpăta animalul de companie, dar nu-i așa.

„Va fi foarte similar cu originalul, dar va avea propriul său caracter”, spune Gemma Marfany, profesor de genetică la Universitatea din Barcelona.

În ciuda controversei etice, cererea este în creștere. Proprietarii de animale congelează ADN-ul animalelor lor de companie la un preț mai mic pentru a le clona în viitor, iar procedura este deja populară în unele țări precum Statele Unite și China.

ViaGen Pets din Texas e specializată în clonarea câinilor și pisicilor

ViaGen Pets este singura firmă din SUA care oferă astfel de servicii pentru animalele de companie.

Cât te costă? 50.000 de dolari, fie că vorbim de câine sau pisică.

Compania utilizează tehnologie avansată și personal calificat pentru a realiza clonarea.

Ce presupune procesul? Extragerea ADN-ului din animalul original și crearea unui embrion clonat. Ulterior embrionul este apoi implantat într-o femelă surogat pentru gestație și naștere.

Însă, la fel ca și la celelalte clinici, desi animalul clonat va fi genetic identic cu originalul, comportamentul și personalitatea sa pot diferi.