• Turcia interzice accesul la Discord pentru a proteja copiii de abuzuri online, conform ministrului justiției.
  • Decizia a fost luată după o hotărâre judecătorească și în urma unor postări controversate pe platformă.
  • Discord, o platformă populară în rândul gamerilor, are circa 150 de milioane de utilizatori la nivel global.

În 9 octombrie, Turcia decide să blocheze accesul la platforma de mesagerie Discord, din mai multe motive legate de siguranța copiilor, scrie Reuters. Ministrul justiției, Yilmaz Tunc, declară că măsura este menită să protejeze tinerii de conținuturi dăunătoare și infracțiuni online. Interdicția a fost impusă în urma unei hotărâri judecătorești din Ankara, care a constatat că platforma ar fi fost utilizată pentru activități ilegale, inclusiv abuzuri asupra copiilor.

Decizia autorităților turcești a fost influențată de postările apărute pe Discord care lăudau un atacator ce a ucis două tinere în Istanbul. Incidentul a generat un val de indignare în rândul populației și a relansat discuțiile despre necesitatea unor reglementări mai stricte în mediul online. Ministrul Tunc a subliniat angajamentul guvernului de a proteja copiii și tinerii de publicații dăunătoare pe rețelele sociale.

Ce este Discord?

Discord este o platformă apreciată, în special în comunitățile gamerilor, care are circa 150 de milioane de utilizatori la nivel mondial. Platforma permite schimbul de mesaje text, audio și video și este folosită nu doar pentru divertisment, ci și ca sistem intern de comunicare în diverse companii. Interdicția impusă de Turcia se aliniază unei tendințe mai largi observate recent în alte țări, cum ar fi Rusia, care a interzis și ea platforma din motive similare.

Titlurile zilei

CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?
META BATE PALMA CU HOLLYWOOD
ISĂRESCU RENUNȚĂ LA POLITICA MONETARĂ
WINDOWS INTEGREAZĂ CHATGPT
VOLUMUL CONSTRUCȚIILOR SCADE CU 3,1% ÎN 2024
ÎNGHITE-N SEC