- Tudor Aposteanu, fondator Tudor Gourmet Burgers, cere Statului să modifice codul muncii.
- Aposteanu consideră că Statul este primul care pierde dacă reglementările nu se schimbă.
- Tudor Aposteanu e de părere că principalele tensiuni din piață sunt generate de personal.
Tudor Aposteanu, fondator Tudor Gourmet Burgers, cere Statului să modifice codul muncii. “Legile favorizează mai mult angajatul, dar nu și angajatorul.”
Advertisment
„Nu se dorește implicare în sectorul HoReCa din partea statului. Codul muncii trebuie schimbat pentru că nu este niciun proiect care să favorizeze un angajat să stea în țară, să nu plece în afară. Un chef în Anglia e plătit cu 3000-4000 de lire iar la noi este platit aceeasi suma dar în ron.
Am multe idei pentru Stat. Le-am și făcut un proiect alimentar pe care l-am trimis câtorva oameni care puteau să schimbe ceva. De exemplu, Horia Constantinescu nu a reușit să schimbe legea cu ingredientele și aditivii folositi în restaurante. Nimeni nu ține cont de asta. Se dă copy-paste de la un restaurant la altul.
Titlurile zilei
Nu există niște licențe pentru restaurante, așa cum există în țările civilizate. Ar trebui să ai un număr de licențe de restaurante, nu să se deschidă o shaormerie lângă o altă shaormerie, care sugrumă piața.
Degeaba Tudor folosește Black Angus și alte produse adunate de pe mai multe continente dacă altă locație se folosește de promovarea în social media pentru a atrage clienți. Consumatorii se lasă influențați de asta.
Tensiunile din piață sun generate de personal, în primul rând. Când vorbim de personal, putem da vina ori pe Guvern, ori pe codul muncii, ori pe proiectele legislative care sunt inexistente pe partea asta, ori pe faptul că statul protejează foarte mult statul, niciodată angajatorul, sau proasta calitate.”
Tudor Aposteanu deschide o nouă locație
„Voi deschide în săptămânile ce urmează o locație, una extrem de mică, unde voi sta eu de joi până duminică, de la orele 18:00. Este un concept diferit de cel de burger. Este o locație mai mult de fun special gândită pentru pasiunea mea. Eu văd faptul că am închis Tudor Gourmet Burgers ca pe un câștig pentru brand, pentru că am preferat să nu scadă calitatea și să nu-mi pierd clienții”, spune Aposteanu pentru Aleph Business.