• Localul a fost deschis în 2002 de Cătălin Mahu, fondatorul restaurantelor La Mama.
  • Grupul Fratelli are în portofoliu şi o serie de restaurante şi bistrouri precum Biutiful şi Fratellini.
  •  Lanţul La Mama, cu o prezenţă de 25 de ani pe piaţă, mai operează astăzi cinci unităţi, toate în Capitală.

Cătălin Mahu, fondatorul lanțului de restaurante La Mama, spune, pentru Aleph Business, despre închiderea locației din Ateneu: „S-a terminat contractul de închiriere, nu l-am mai prelungit.’’

Restaurantul La Mama Ateneu se închide după 22 de ani, ca urmare a faptului că a expirat contractul de chirie şi nu a mai fost prelungit, spun sursele ZF din piaţă.

După închiderea restaurantului din zona Ateneu, lanţul La Mama, cu o prezenţă de 25 de ani pe piaţă, mai operează astăzi cinci unităţi, toate în Capitală.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Din varii motive, mai multe restaurante sub acest brand au fost închise în ultimii 10-15 ani.

Compania Trotter Restaurant, care administrează businessul, a închis anul 2023, ultimul pentru care există date publice, cu afaceri de 25,7 mil. lei, cel mai ridicat nivel de după 2009. Faţă de anul anterior, businessul a crescut cu 13%.

Grupul Fratelli preia locația

Grupul Fratelli are în portofoliu, dincolo de localurile cu acelaşi nume, şi o serie de restaurante şi bistrouri precum Biutiful şi Fratellini. Este posibil să vină cu unul dintre acestea din urmă şi în zona Ateneului, unde nu are încă o amprentă gastronomică.

Deschiderea noului concept din zona Ateneului va avea loc în 2025.

Grupul are în portofoliu concepte precum Fratelli Studios, Fratelli Mamaia, Fratelli Ristorante, Fratellini Bistro, Biutiful, Uanderful, dar şi servicii de delivery şi divizia Fratelli Catering, care deserveşte evenimente precum Brand Minds, Untold, Electric Castle, Neversea şi Summerwell.

Grupul obține anul trecut afaceri de 88,5 mil. lei, plus 13%. Primul local de sub umbrela Fratelli a apărut pe piaţă în 2005, când patru prieteni, Dani Caramihai, Mihai şi Liviu Popescu şi Liviu Mergeani, au hotărât să deschidă o cafenea, un concept diferit de ceea ce exista atunci în Bucureşti. Ulterior, afacerea s-a extins.