• La Paloma din Spania se redeschide după 16 ani, cu un program divers pentru toamnă.
  • Watergate Berlin se închide la finalul lui 2024 din cauza presiunii financiare.
  • Marea Britanie pierde 480 de cluburi din 2020, cu 65 de închideri în 2024.

În timp ce multe localuri din Europa se confruntă cu închiderea din cauza ratelor inflației, a creșterii costurilor chiriilor, a creșterii prețurilor la energie și a schimbării obiceiurilor post-pandemice, o veste bună vine din Spania: La Paloma, deschis în 1903 și închis în 2007, își redeschide porțile, scrie Yahoo News.

La Paloma s-a redeschis treptat în ultimele luni, după ce proprietarii au fost nevoiți să închidă porțile în 2007. Clubul are o capacitate de 1.000 de locuri și oferă cabine atât la nivelul ringului de dans, cât și la balcon.

Pentru a atrage un public variat, a fost anunțat un program pentru sezonul de toamnă care include seturi de la Hot Chip, Theo Parrish, Machinedrum și Nightmares On Wax.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Clubul Watergate anunță că își închide porțile la sfârșitul anului 2024

Industria divertismentului primește o lovitură post-pandemică. La începutul lui septembrie, clubul Watergate din Berlin anunța că își închide porțile la sfârșitul anului.

Motivul? „Presiunea financiară enormă”, spun proprietarii.

„Zilele în care Berlinul era inundat de vizitatori iubitori de cluburi s-au încheiat, cel puțin pentru moment, iar scena se luptă pentru supraviețuire”, spune Ulrich Wombacher, co-fondatorul Watergate.

Un alt exemplu recent din Berlin a fost închiderea în luna august a clubului Renate, care aparține aceluiași proprietar ca și Watergate.

Marea Britanie pierde 480 de cluburi de noapte între iunie 2020 și iunie 2024

65 de cluburi au fost închise anul acesta. Night Time Industries Association (NTIA) a evidențiat un declin masiv, și spune că există o nevoie urgentă de sprijin și intervenție din partea guvernului, deoarece aceste cifre reflectă o criză în economia culturală de noapte a Regatului Unit.

În timp ce viitorul pare din ce în ce mai incert pentru cluburile și localurile mici de muzică din Europa, poate că exemplul La Paloma poate reînvia un sentiment de speranță că guvernele vor interveni și vor sprijini localurile care luptă pentru supraviețuire.