• LVMH cumpără o participație de 10% în Double R, vehiculul de investiții al lui Remo Ruffini, care deține 15.8% din Moncler.
  • Achiziția va permite LVMH să obțină un loc pe consiliul de administrație al Moncler și două locuri pe consiliul Double R.
  • Investiția este parte a strategiei LVMH de diversificare a portofoliului în sectorul luxului, în contextul creșterii rapide a pieței de îmbrăcăminte outdoor.

LVMH, lider mondial în industria bunurilor de lux, anunță achiziția unei participații de 10% în Double R, holding-ul controlat de Remo Ruffini, CEO-ul și președintele Moncler, anunță Bloomberg. Asta reprezintă o mișcare strategică importantă pentru companie, având în vedere că Double R deține o participație semnificativă în Moncler, un brand recunoscut la nivel global pentru produsele sale de îmbrăcăminte outdoor.

Prin investiție, compania își consolidează influența asupra Moncler, cu posibilitatea de a obține un loc pe consiliul de administrație al brandului italian. LVMH va putea să participe la creșterea participației lui Ruffini în Moncler până la 18.5% în următoarele 18 luni, prin achiziții suplimentare de acțiuni.

Bernard Arnault, CEO-ul LVMH, declară că Moncler este una dintre cele mai remarcabile povești de succes din industria luxului în ultimele două decenii și că sprijinul acordat lui Ruffini este esențial pentru viitorul brandului.

Titlurile zilei

ȚARA RĂMÂNE REZISTENTĂ
ALEX MILCEV: CRED CĂ TVA-UL VA CREŞTE ÎN 2025
AZI ÎNCEPE LIBFEST 2024
BCR LANSEAZĂ GEORGE BILLS
ROMÂNIA E PE LOCUL 9 LA PROTEJAREA NATURII
CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?

Cu ce impact vine decizia LVMH asupra pieței?

Achiziția vine într-un moment favorabil pentru sectorul luxului, care se bucură de o creștere rapidă, în special în segmentul îmbrăcămintei outdoor. Moncler s-a dovedit a fi un jucător puternic pe această piață, cu produse care se vând la prețuri ce pot depăși 5.500 de euro. Specialiștii sunt de părere că implicarea LVMH va accelera expansiunea internațională a Moncler și va întări poziția sa pe noi piețe.

Investiția LVMH în Moncler subliniază angajamentul său față de diversificarea portofoliului și sprijinirea brandurilor cu potențial ridicat. Colaborarea nu doar că va întări controlul lui Remo Ruffini asupra Moncler, dar va oferi și resurse suplimentare pentru inovație și expansiune pe o piață din ce în ce mai competitivă.