• XTB sărbătorește 20 de ani de activitate globală și 16 ani în România și devine un partener important pentru investitori.
  • Proporția femeilor investitoare crește la 22,78%, iar vârsta medie a investitorilor este de 35 de ani.
  • Investitorii români preferă tranzacții pe termen scurt, cu operațiuni accesate în proporție până la 98% în intervale mai mici de 12 luni.

Investitorii români preferă tranzacții pe termen scurt, cu operațiuni până la 12 luni accesate în proporție până la 98%.Cele mai tranzacționate active includ indici bursieri majori, mărfuri și ETF-uri. Aceste alegeri reflectă dorința clienților de a obține o expunere globală pe piețe esențiale. Irina Cristescu subliniază că, în ciuda provocărilor economice, potențialul pieței de capital devine tot mai evident.

Compania fintech globală XTB oferă o platformă de investiții online și o aplicație mobilă. Aceasta marchează 20 de ani de la înființare și 16 ani de prezență în România, consolidandu-și astfel poziția de partener pe termen lung al investitorilor din întreaga lume. De la înființare, XTB cunoaște o dezvoltare rapidă, fiind acum pe locul șase în lume după numărul de noi. Irina Cristescu, General Manager al XTB România, afirmă că investitorii devin mai maturi și aleg parteneri financiari pe termen lung. În 2024, vârsta medie a investitorilor XTB este de 35 de ani, iar proporția femeilor investitoare crește la 22,78%.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE