Julien Ducarroz, CEO, Orange România
  • Orange, operatorul telecom francez, anunță că va renunța la listarea acțiunilor sale pe Bursa de Valori din New York.
  •  Compania spune că decizia este rezultatul costurilor financiare și administrative semnificative asociate cu menținerea listării pe NYSE.
  • Orange asigură că delistarea nu va afecta clienții sau partenerii din Statele Unite.

Orange anunță intenția de a se retrage de pe Bursa de Valori din New York. Mișcarea vine ca parte a unei strategii mai ample de optimizare a costurilor și eficientizare a operațiunilor interne, scrie Reuters.

Decizia de a se delista de pe NYSE este luată după o analiză atentă de către consiliul de administrație al companiei. Orange spune că menținerea unei listări pe o bursă internațională implică cheltuieli considerabile, atât financiare cât și administrative. Compania consideră retragerea va permite o concentrare mai mare asupra activităților sale principale și va reduce povara administrativă.

Efectele asupra clienților și partenerilor

Compania menționează că delistarea nu va avea un impact negativ asupra clienților săi din Statele Unite sau asupra parteneriatelor existente. Compania își va continua operațiunile pe piața americană și se asigură că serviciile oferite rămân la standarde înalte. Orange va iniția deregistrarea unor categorii de titluri de datorie emise anterior pe NYSE.

Titlurile zilei

ȚARA RĂMÂNE REZISTENTĂ
ALEX MILCEV: CRED CĂ TVA-UL VA CREŞTE ÎN 2025
AZI ÎNCEPE LIBFEST 2024
BCR LANSEAZĂ GEORGE BILLS
ROMÂNIA E PE LOCUL 9 LA PROTEJAREA NATURII
CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?

Prin această decizie, Orange își propune să simplifice procesele interne și să îmbunătățească eficiența operațională. Într-un mediu economic în continuă schimbare, companiile trebuie să se adapteze rapid pentru a rămâne competitive. Delistarea de pe NYSE este un pas strategic care reflectă angajamentul Orange față de optimizarea resurselor și consolidarea poziției sale pe piață.

Retragerea Orange de la Bursa din New York subliniază importanța adaptării strategiilor corporative la realitățile economice actuale. Această mișcare nu doar că va reduce costurile, dar va permite companiei să se concentreze mai bine asupra creșterii și dezvoltării în alte piețe.