• Prim-ministrul Marcel Ciolacu are o întrevedere cu delegația OMV Petrom pentru a discuta despre proiectul Neptun Deep.
  • Guvernul susține proiectul Neptun Deep, care va aduce beneficii României și va asigura energia necesară cetățenilor.
  • OMV Petrom raportează un profit net de 2,62 miliarde lei în primul semestru din 2024, cu o creștere semnificativă față de anul precedent.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu are astăzi o întrevedere cu delegația OMV Petrom (SNP), singurul producător de petrol și gaze din România. Delegația este condusă de Alfred Stern, director general executiv și președinte al consiliului de supraveghere OMV. În cadrul întâlnirii, se discută despre evoluția proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep și despre alte proiecte de investiții în domeniul energiei.

Premierul afirmă că „colaborarea strânsă între autoritățile guvernamentale, OMV Petrom și Romgaz face ca Neptun Deep să avanseze conform graficului”. Guvernul susține cu fermitate acest proiect, având în vedere beneficiile aduse României. Investiția de 4 miliarde de euro va asigura energia necesară cetățenilor și economiei naționale, făcând din România un jucător important pe piața europeană.

La întâlnirea Palatului Victoria a participat premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu și alți oficiali din partea Guvernului. Din partea OMV, la întrevedere sunt prezenți Alfred Stern, Cristina Verchere și Alexandru Maximescu. OMV Petrom are o capitalizare de 45,6 miliarde lei și este controlată în proporție de 51,2% de OMV. Statutul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7% din companie.

Titlurile zilei

CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?
META BATE PALMA CU HOLLYWOOD
ISĂRESCU RENUNȚĂ LA POLITICA MONETARĂ
WINDOWS INTEGREAZĂ CHATGPT
VOLUMUL CONSTRUCȚIILOR SCADE CU 3,1% ÎN 2024
ÎNGHITE-N SEC

Acțiunile SNP se tranzacționează în creștere cu 27,1% de la începutul anului. Compania raportează un profit net de 2,62 miliarde lei în primul semestru din 2024, cu o creștere de 178% față de aceeași perioadă a anului precedent. Veniturile companiilor scad cu 3% la 17,25 miliarde lei.