• Tesla Model Y este pe cale să devină cea mai vândută mașină din SUA, depășind vehiculele cu motor cu combustie internă.
  • Vehiculele electrice au crescut la o cotă de piață de 9,0% în al doilea trimestru al anului.
  • Tesla lucrează la un Model Y reîmprospătat și a lansat deja Cybertruck, care depășește alte modele populare în vânzări.

Mașinile Tesla devin din ce în ce mai populare, iar Tesla Model Y este pe cale să devină cea mai vândută mașină din SUA. Aceasta va depăși cele mai populare vehicule cu motor cu combustie internă (ICE), conform datelor raportate de WolfStreet. După ce a fost cea mai vândută mașină la nivel global anul trecut, Tesla Model Y caută acum să preia conducerea pe piața auto din SUA, unde se apropie de Toyota RAV4, care are o cotă de piață de 2,8%.

Tesla Model Y a depășit deja camioanele populare Ford F-150, ambele cu versiuni ICE și EV. Chevrolet Silverado 1500 ocupă 2,5% din piață, având aceeași cotă cu Honda CR-V. Vehiculele electrice au crescut la 9,0% în al doilea trimestru, față de 8,1% în aceeași perioadă a anului trecut.

Această creștere continuă să afecteze cota de piață a vehiculelor alimentate cu combustibili fosili. Cifrele de la WolfStreet provin din datele de înmatriculare a vehiculelor noi din SUA. Sugerează că 2024 ar putea fi primul an în care Tesla Model Y va ocupa prima poziție în vânzări. Tesla lucrează la un Model Y reîmprospătat și a actualizat recent Modelul 3 în SUA. Cybertruck a depășit deja Ford F-150 Lightning și Rivian R1T în vânzări lunare.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE