• Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna august până la 2,4%, de la un nivel de 2,8% în iulie.
  • România este, din nou, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată datele publicate de Eurostat, de 5,3%.
  • Cele mai mari valori sunt întâlnite în România (5,3%), urmată de Belgia (4,3%) și Polonia (4 procente).
  • Cele mai mici rate ale inflației din UE sunt în Lituania (0,8%), Letonia (0,9%) și Irlanda, Slovenia și Finlanda (toate se situează la 1,1%).

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna august până la 2,4%, de la un nivel de 2,8% în iulie. România este, din nou, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată datele publicate de Eurostat, de 5,3%.

Dacă analizăm strict zona euro, rata anuală a inflației a fost de 2,2% în august 2024. În scădere de la 2,6% în iulie. Cu un an în urmă, rata era de 5,2%.

Cele mai mici rate ale inflației din UE sunt în Lituania (0,8%) sau Letonia (0,9%). În Irlanda, Slovenia și Finlanda, ratele se situează la 1,1%.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Cele mai mari valori pentru inflaţie sunt întâlnite în România (5,3%), urmată de Belgia (4,3%) și Polonia (4 procente). Comparativ cu iulie 2024, inflația anuală a scăzut în douăzeci de state membre. A rămas stabilă într-unul și a crescut în șase.

În august 2024, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a venit din partea serviciilor (+1,88 puncte procentuale). Urmează alimentele, alcoolul și tutunul (+0,46 pp), bunuri industriale neenergetice (+0,11 pp) și energie (-0,29 pp).