Andrei Nicolae, fondator, Youni
  • Youni, un start-up românesc care dezvoltă tehnologii pentru educație, primește o investiție de un milion de dolari.
  • Fondurile sunt folosite pentru a accelera dezvoltarea produselor și a echipei Youni.
  • Investiția vine de la fondul Soulmates Ventures căruia i s-a alăturat şi fondul Early Game Venture.

În peisajul dinamic al start-up-urilor din domeniul educației (EdTech), Youni își face simțită prezența. Compania anunță o nouă runda de finanțare de un milion de dolari, care va ajuta elevii să-şi găsească facultatea potrivită la nivel internaţional. Youni anunţase încă din toamna anului trecut că se află în căutarea unei finanţări mai mari,  în valoare de circa 2 milioane de euro, pentru dezvoltarea într-un ritm accelerat şi intrarea pe noi pieţe.

Ce este start-up-ul Youni?

Fondat în 2017, Youni este un start-up românesc care dezvoltă platforme și aplicații inovatoare pentru educație. Compania se concentrează pe identificarea facultății potrivite pentru elevi. Runda de finanțare a fost condusă de un grup divers de investitori, de la fondul ceh Soulmates Ventures (lead investor), căruia i s-a alăturat şi fondul Early Game Venture. Până acum, Youni avea în total investiţii de peste 1,2 milioane de euro. Early Game Ventures este investitorul principal în runde succesive de pre-seed şi seed.

“Youni este unul dintre start-up-urile edtech din portofoliul nostru în care am investit la scurt timp după lansarea primului nostru fond. Am urmărit constant evoluţia lor, inovaţiile cu care vin pe această piaţă a educaţiei formale care pare uşor înţepenită în timp şi suntem convinşi că noua investiţie le va da aripi pentru ceea ce vor să dezvolte în viitor”, spune Dan Călugăreanu, partener Early Game Ventures.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Echipa Youni investeşte în formarea unui ecosistem regional de dezvoltare personală şi mentorat pentru tinerii care vor să studieze în străinătate şi pregăteşte lansarea unei noi tehnologii. Practic, investiţia va ajuta Youni să lanseze pe piaţă o nouă tehnologie bazată pe inteligenţa artificială, de optimizare a proceselor de admitere în cadrul universităţilor de oriunde din lume. În acest moment, Youni colaborează cu peste 600 universităţi din Europa, Statele Unite, Asia şi Australia.