• Pavăl Holding achiziționează hotelul Waldhaus Flims, parte din strategia de extindere internațională.
  • Investițiile Pavăl Holding în hoteluri vin pe fondul creșterii cererii în turism.
  • Pavăl Holding prioritizează investițiile imobiliare în România, dar analizează și piețele externe.

Pavăl Holding, compania de investiții deținută de frații Pavăl, a cumpărat recent hotelul Waldhaus Flims Wellness Resort din Elveția. Aceasta este a doua achiziție a grupului în afara României și în sectorul hotelier, după ce anterior a cumpărat Grand Hotel Gardone din Italia, scrie ZF.

Ambele achiziţii au fost făcute alături de Apex Alliance, care deţine mai multe hoteluri în Bucureşti şi în Europa.

Karina Pavăl, vicepreşedinte Pavăl Holding, spune că analizează și piața locală pentru toate clasele de active imobiliare, inclusiv segmentul hotelier.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Pavăl Holding deţine mai multe imobile, în principal, clădiri de birouri, iar achiziţia de hoteluri vine să diversifice portofoliul vehicului de investiţii al fraţilor Pavăl.

Pavăl Holding a decis să investească în sectorul hotelier datorită creșterii cererii în turism și a potențialului acestui domeniu. În ultimii ani, turismul a avut o evoluție pozitivă. A depășit în unele cazuri nivelul din 2019, considerat un an de referință pentru industrie.

„Analizăm o gamă variată de active imobiliare, indiferent de sector sau tip de proprietate, şi investim acolo unde identi­ficăm oportunităţi solide de repoziţionare şi dezvoltare. În calitate de investitori activi, observăm o creştere constantă a cererii în sectorul turismului, ceea ce face domeniul hotelier deosebit de atractiv. Investiţiile în hoteluri oferă un potenţial considerabil, în special atunci când putem aduce un brand internaţional şi, totodată, revitaliza o proprietate cu o moştenire istorică valo­roasă. Acest tip de repoziţionare ne per­mite să aducem valoare adăugată pe termen lung, oferind nu doar randamente sustenabile, ci şi experienţe memorabile pentru clienţi şi un impact pozitiv asupra comunităţilor locale“, spune Karina Pavăl.

Waldhaus Flims și transformările sale de-a lungul timpului

Hotelul din Elveția are o istorie bogată și face parte din segmentul de lux al ospitalității. Deschis inițial în 1877 sub numele de Hotel Waldhaus, a funcționat timp de 70 de ani doar în sezonul de vară. După renovări majore, în 1947 a început să funcționeze și iarna. În 2008, a fost rebranduit ca Waldhaus Flims Mountain Resort & Spa, iar din 2020 face parte din Autograph Collection, un brand al lanțului Marriott. Hotelul a fost închis în vara anului trecut din cauza dificultăților financiare.

Waldhaus Flims are 107 camere, săli de conferințe, o sală de bal Belle Époque cu capacitate de 400 de persoane și un centru spa de cinci stele, care include o sală de fitness modernă, piscine și săli de tratament.

Odată cu preluarea proprietăţii de către Pavăl Holding, hotelul ar urma să se deschidă în 2025 sub o clasificare de cinci stele.

Achiziţia hotelului face parte dintr-o strategie echilibrată, în care sunt analizate şi oportunităţi la nivel naţional, cât şi international, adugă Karina Pavăl. Circa 90% din portofoliul imobiliar al Pavăl Holding este în România şi Karina Pavăl susţine că piaţa locală este prioritară pentru investiţiile holding-ului.

În achiziţionarea hotelului, Pavăl Holding a încheiat un parteneriat cu Apex Alliance, la fel ca în cazul primei achiziţii în afara ţării când a fost cumpărat hotelul din Italia. Astfel, Apex Alliance îşi extinde portofoliul la 17 hoteluri în Europa, operate sub branduri internaţionale din portofoliul lanţurilor hoteliere Hilton, Marriott şi Radisson.

Pe plan local, Apex Alliance administrează Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town, The Marmorosch Bucharest şi Europa Royale. Grupul a investit circa 120 de milioane euro, până în prezent, în România.​​