• Videoclipul a fost înregistrat la bordul capsulei Crew Dragon.
  • Interpretarea lui Gillis a fost sincronizată cu orchestre din mai multe țări.
  • Gillis a cântat “Rey’s Theme” din Star Wars, compusă de John Williams.

Astronautul Sarah Gillis, aflată la bordul misiunii SpaceX Polaris Dawn, a interpretat tema muzicală „Rey’s Theme” din Star Wars: The Force Awakens într-un videoclip transmis de pe orbită către Pământ, scrie Space.com.

Aceasta a cântat la vioară în condiții de gravitație zero, și s-a sincronizat cu orchestre de pe mai multe continente. Performanța a fost transmisă prin rețeaua de sateliți Starlink și face parte dintr-un proiect caritabil de sprijinire a copiilor afectați de cancer și boli grave, în colaborare cu St. Jude Children’s Research Hospital și El Sistema USA​.

Videoclipul a fost înregistrat la bordul capsulei Crew Dragon. Performanța face parte din evaluarea tehnologiei de comunicare laser legată de sateliții Starlink, și demonstrează capacitatea acestora atât pentru internet terestru, cât și pentru operațiuni spațiale.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Clipul a fost postat pe X, cu numele „Harmony of Resilience”

„Pe măsură ce călătorim în jurul frumoasei noastre planete Pământ în această misiune de cinci zile, am dorit să împărtășim cu voi acest moment muzical special. Reunind talente globale, acest spectacol simbolizează unitatea și speranța, evidențiind reziliența și potențialul copiilor de pretutindeni”, spune Gillis la introducerea videoclipului.

În videoclip, Gillis poate fi văzută în timp ce interpretează partea de vioară solo a piesei, alături de videoclipuri cu orchestre care interpretează piesa în studiouri și pe scene de sunet.