• Acțiunile europene închid pe plus, Stoxx 600 crește cu 0,72%.
  • Retailul conduce creșterile cu 1,84%, în timp ce sectorul auto urcă 1,6%.
  • Acțiunile Worldline scad cu 19% după plecarea directorului general.

Bursele europene închid pe plus vineri, în timp ce investitorii continua să analizeze decizia Băncii Centrale Europene de a reduce ratele și au în vedere reuniunea de săptămâna viitoare a Rezervei Federale din SUA, scrie CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 închide pe plus cu 0,72%. Pe parcursul săptămânii, indicele de referință adaugă 1,09%.

Acțiunile companiilor de retail au condus vineri, cu o creștere de 1,84%, în timp ce titlurile companiilor auto cresc cu 1,6%.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Acțiunile producătorilor de alimente și băuturi scad cu 0,32%.

Acțiunile firmei franceze de servicii financiare Worldline, scad cu peste 19% la un moment dat, după ce aceasta a anunțat plecarea directorului său general și a ajustat estimările pentru întregul an pe fondul a ceea ce a declarat a fi „condiții comerciale mai lente”.

Banca Centrală Europeană a redus dobânzile, așa cum era de așteptat, joi, a doua sa reducere de 25 de puncte de bază din acest an. Rata dobânzii cheie ajunge la 3,5%.

Reuniunea BCE are loc cu doar câteva zile înainte de reuniunea Rezervei Federale a SUA din 17-18 septembrie, la care se așteaptă ca aceasta să înceapă propriul ciclu de reducere a ratelor.

Cum se mișcă bursele?

Bursele americane cresc vineri, indicele S&P 500 este pe cale să înregistreze a cincea sa ședință câștigătoare consecutivă.

S&P 500 crește cu 0,5%, în timp ce Nasdaq Composite urcă cu 0,7%, a cincea zi de câștiguri pentru ambii indicii, pe fondul revenirii acțiunilor tehnologice. Dow Jones crește cu 0,5% sau circa 300 de puncte.

Piețele din Asia-Pacific, au închis mixt. Piețele din China continentală revin de la un minim al ultimilor șase ani, iar piețele australiene s-au apropiat de un maxim istoric. În Europa, inflația din Franța scade la 1,8% în august, semn al scăderii presiunilor asupra prețurilor în regiune, conform datelor recente publicate vineri.