• Şcoala este pornită de Asociaţia Club Sportiv Polo Singuren.
  • Cristina Roşu: Împreună cu partenerii noştri de la World Polo, construim deja un program pe termen lung de evenimente de polo călare.
  • Cristina Roşu a pornit Şcoala de Polo, destinaţă călăreţilor cu experienţă, cu vârste cuprinse între 14 şi 72 de ani.

Pentru prima dată în România, a fost înființată o școală de polo călare, un sport cu o istorie îndelungată pe plan internațional, dar foarte puțin cunoscut în țară. Această inițiativă are loc la Singureni Manor, un complex cunoscut pentru activitățile ecvestre, scrie ZF.

Şcoala este înfiinţată de Cristina Roşu, care şi-a dorit să aducă acest sport în România după ce a participat la o competiţie în St. Moritz, Elveţia.

Primul pas firesc pentru a introduce acest sport în România a fost înfiinţarea unei asociaţii, spune Cristina Roşu.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

„Asociaţia Club Sportiv Polo Singureni s-a născut, în primul rând, din pasiunea noastră pentru cai. Şi totul a culminat cu momentul în care am participat în luna ianuarie la cea de-a 39-a ediţie a competiţiei de polo pe zăpadă de la St. Moritz, la invitaţia World Polo. Experienţa de acolo, vibraţia competiţiei şi modul în care participanţii trăiesc fiecare minut la intensitate maximă m-au determinat să iau decizia de a aduce polo călare şi în România. Şi, pentru că la noi nu există încă o tradiţie a acestui sport nobil şi pentru că trebuie să-l facem cunoscut, ne-am dat seama că o asociaţie este modul cel mai firesc prin care ne putem transpune visul în realitate“, spune Cristina Roşu, fondatoarea Asociaţiei Club Sportiv Polo Singureni.

Evenimentul “Prima Arenă Singureni Polo Cup”

Prima competiție internațională de polo călare din România va avea loc la Singureni Manor în perioada 11-13 octombrie 2024.

Acest eveniment pune România pe harta acestui sport alături de destinații precum St. Moritz, Dubai sau Miami.

Marchează nu doar debutul Polo-ului pe nisip în România, ci și lansarea primei Școli de Polo din țară.

Evenimentul reunește echipe din diverse țări.

Arena de polo de la Singureni are o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, iar costurile de amenajare şi în infrastructura asociată s-au ridicat la 150.000 euro.

La nivel global, există între 25.000 şi 30.000 de jucători de polo activi, cu o concentrare semnificativă în Argentina, SUA şi Marea Britanie. De altfel, Argentina este ţara polo-ului, cu peste 300 de cluburi de polo şi circa 5.000 de jucători.

„Nu ne oprim aici. Împreună cu partenerii noştri de la World Polo, construim deja un program pe termen lung de evenimente de polo călare. Am avut şi o serie de discuţii preliminare cu Federaţia Ecvestră Română şi suntem foarte încrezători în demersul nostru“, adaugă Cristina Roşu.