• Microsoft organizează un summit pentru a discuta îmbunătățirea securității cibernetice, după o întrerupere IT globală.
  • Evenimentul are loc la sediul din Redmond și aduce împreună reprezentanți guvernamentali.
  • Delta Air Lines urmărește acțiuni legale împotriva CrowdStrike și Microsoft din cauza pierderilor masive.

Microsoft organizează marți un summit pentru a discuta măsuri de îmbunătățire a securității cibernetice, după ce o actualizare defectuoasă de la CrowdStrike a cauzat o întrerupere IT globală în iulie. Această conferință reprezintă primul pas major al Microsoft în abordarea problemelor ce au afectat 8,5 milioane de dispozitive Windows pe 19 iulie, afectând operațiunile din diverse industrii, inclusiv companiile aeriene, bănci și sistemul de sănătate, scrie Reuters.

Evenimentul va avea loc la sediul Microsoft din Redmond, Washington, cu participarea unor reprezentanți guvernamentali. Întreruperea din iulie a subliniat că multe organizații nu sunt pregătite să implementeze planuri de urgență pentru a face față defecțiunilor IT. Analiștii au remarcat și riscurile dependenței de un singur furnizor pentru soluțiile de securitate. Delta Air Lines intenționează să acționeze în instanță împotriva CrowdStrike și Microsoft, din cauza anulărilor de zboruri ce au generat pierderi de cel puțin 500 de milioane de dolari.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE