• Jamie Dimon, directorul general al JPMorgan Chase, spune că nu ar exclude „stagflația”.
  • Acesta a declarat că este îngrijorat de existența la orizont a unei serii de forțe inflaționiste.
  • Datele recente au arătat că presiunile asupra prețurilor se îndreaptă spre ținta de inflație de 2% a Rezervei Federale.

Jamie Dimon, directorul general al JPMorgan Chase, spune că nu exclude stagflația în economia americană, chiar dacă recent a crescut încrederea că inflația este în declin, scrie CNBC.

„Aș spune că cel mai rău rezultat este stagflația – recesiune, inflație mai mare”, spune Dimon la o conferință de toamnă a Consiliului Investitorilor Instituționali din Brooklyn, New York. „Și, apropo, nu aș lua-o de pe masă”, adaugă el.

El definește stagflația ca o combinație între recesiune și inflație în creștere. Această poziție vine în contextul în care inflația se apropie de ținta Rezervei Federale de 2%.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Jamie Dimon a avertizat anterior despre o încetinire economică

În august, spunea că șansele unei ”aterizări lente” sunt în jur de 35% până la 40%, ceea ce sugerează că o recesiune este rezultatul cel mai probabil.

Investitorii vor primi câteva date cheie suplimentare săptămâna aceasta. Indicele prețurilor de consum și indicele prețurilor de producător urmează să fie publicate miercuri, respectiv joi.

Dimon însă, se îngrijorează că o serie de forțe inflaționiste la orizont, cum ar fi deficitele mai mari și cheltuielile crescute pentru infrastructură, vor continua să adauge presiune asupra unei economii care încă este afectată de impactul ratelor mai mari ale dobânzilor.