Metaverse-ul le pune la dispoziția utilizatorilor săi o serie infintă de aplicații. Una dintre cele mai importante, dacă luăm în calcul și contextul pandemic, este posibilitaea de a lucra de acasă direct în Metaverse. Totul se poate cu ajutorul unor ochelari de realitate virtuală și poți participa la ședințele de la birou din confortul casei tale. Sigur, tehnologia poate să te ajute, dar poate să te și încurce. I s-a întâmplat chiar vicepreședintelui pentru relații globale și comunicare al Meta, Nick Clegg.
Advertisment
“Casca asta e prea mare, nu pot să îmi beau cafeaua fără să mut casca. Să nu crezi că doar îmi mișc gâtul aiurea”, a declarat Nick Clegg.
Într-o notă ceva mai serioasă, Nick Clegg s-a alăturat echipei Facebook, actualul Meta, în 2018, și cum în ultima vreme compania are parte de cea mai negativă publicitate posibilă, Clegg a venit cu o serie de răspunsuri la întrebarea, “Căt de puternic poate deveni Meta și ce impact va avea de fapt asupra vieților utilizatorilor?”
Titlurile zilei
“Ca de fiecare dată când subiectul putere este adus în discuție, trebuie ținut sub control. Unul dintre lucrurile pe care mi-ar plăcea la nebunie să le facem și sunt convin că îl vom face și este ceva ce mulți considerăm a fi un lucru bun este faptul că trebuie să oferim mai mult control utilizatorilor. Astfel relația de putere dintre platformă și utilizator mai constantă. Asta în primul rând. În al doilea rând, reglementează, stabilește o serie de reguli, în legătură cu alegerile, confidențialitatea, portabilitatea datelor, moderarea conținutului. În al treilea rând, puterea nu mai trebuie să fie integral în mâinile companiei, acolo unde se poate. În ultimul rând consider că există un potențial enorm în ceea ce privește principiile fundamentale ale tehnologiei blockchain. Cum ar fi un sistem de încredere care nu este controlat de autoritate centrală. Ceea ce stă la baza conceptului de guvernare în blockchain.
Cu alte cuvinte, să ai în Metvaerse o formă de guvernare în care compania nu deține tot controlul și nu pare un fel de Big Brother care îți suflă în ceafă”, a spus Nick Clegg.
Un lucru pe care Clegg și Facebook îl au în comun este ascensiunea și căderea politică rapidă. Dacă Boris Johnson a avut nevoie de 18 ani pentru a trece de la deputat la prim-ministru, Clegg a trecut de la deputat la vicepremier al Marii Britanii în cinci ani. Dar 6 ani mai târziu a pierdut această funcție și a început să se trezească cu excremente în cutia poștală.