S. Somasegar al Madronei; Lan Xuezhao de la Basis Set Ventures; Alex Morgan de la Khosla Ventures și Renata Quintini de la Renegade Partners
  • Startup-urile A.I. activează în sectoare variate, inclusiv sănătate, logistică și fintech.
  • Multe dintre aceste startup-uri au obținut finanțări substanțiale, ceea ce le permite să dezvolte tehnologii inovatoare.
  • Companiile promit să transforme modul în care funcționează diverse industrii prin soluții A.I. avansate.

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, startup-urile de inteligență artificială devin din ce în ce mai relevante. În 2024, investitorii de top din domeniul capitalului de risc au identificat 44 dintre cele mai promițătoare startup-uri A.I., care promit să aducă inovații semnificative în diverse domenii, scrie Business Insider.

Care sunt startup-urile de top în A.I.

Abridge
Finanțare totală: 212,5 milioane de dolari
Abridge folosește tehnologia A.I. generativă pentru a transcrie interacțiunile dintre pacienți și medici. Compania documentează vizitele în dosarele electronice de sănătate.
Recent, Abridge strânge 150 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare Series C, ceea ce îi va permite să îmbunătățească tehnologia și să reducă sarcinile administrative ale clinicianilor.

Air Space Intelligence
Finanțare totală: 222,28 milioane de dolari
Platformă A.I. vine cu un sistem operativ pentru sectorul aerospațial și de apărare. Air Space Intelligence colaborează cu companii aeriene majore din SUA și le ajută să ia decizii mai rapide și bazate pe date.

Titlurile zilei

ȚARA RĂMÂNE REZISTENTĂ
ALEX MILCEV: CRED CĂ TVA-UL VA CREŞTE ÎN 2025
AZI ÎNCEPE LIBFEST 2024
BCR LANSEAZĂ GEORGE BILLS
ROMÂNIA E PE LOCUL 9 LA PROTEJAREA NATURII
CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?

AliveCor
Finanțare totală: 350 milioane de dolari
AliveCor dezvoltă dispozitive conectate pentru gestionarea sănătății cardiace de la distanță. Compania a lansat un dispozitiv ECG aprobat de FDA care poate detecta 35 de afecțiuni cardiace, iar astfel îmbunătățește intervenția în caz de atacuri de cord.

Aceste startup-uri nu doar că atrag atenția investitorilor, dar și contribuie la transformarea modului în care diverse industrii funcționează. De la sănătate la logistică, inovațiile aduse de aceste companii au potențialul de a îmbunătăți eficiența și de a reduce costurile în mod semnificativ.

Ce alte companii mai sunt în top?

  • Braintrust
  • Cake AI
  • Clay
  • Cranium
  • Connect the Dots
  • Continua AI
  • Cove

Pe măsură ce inteligența artificială continuă să evolueze, startup-urile menționate mai sus sunt doar câteva dintre cele care promit să redefinească standardele din industria A.I. Investițiile semnificative și tehnologiile inovatoare dezvoltate de aceste companii ar putea avea un impact profund asupra modului în care interacționăm cu tehnologia în viața de zi cu zi. Aceste progrese nu doar că facilitează procesele existente, dar deschid și noi oportunități pentru viitor.