•  Wilfried Guerrand, un membru al dinastiei Hermès, donează 450 de acțiuni fiecărui copil al său și îi transformă în milionari în câteva luni.
  • Prețul acțiunilor Hermès crește cu 226% în ultimii cinci ani și ating peste 2.000 de euro pe acțiune.
  • Hermèr raportează venituri de 7,5 miliarde de euro în prima jumătate a anului 2024, cu o creștere de 15% față de anul anterior.

Wilfried Guerrand, care ocupă o poziție de conducere la Hermès, donează 450 de acțiuni fiecărui copil al său. Asta le aduce o avere totală de circa 3,9 milioane de euro. Asta demonstrează cât de repede pot deveni tinerii din generația Z milionari datorită valorii crescute a acțiunilor companiei familiei.

Acțiunile Hermès cresc cu 226% în ultimii cinci ani. Prețul actual al unei acțiuni depășește 2.000 de euro, ceea ce subliniază popularitatea și cererea pentru produsele de lux ale brandului. În prima jumătate a anului, Hermès raportează venituri de 7,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 15% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea vine în ciuda provocărilor economice globale, ceea ce demonstrează reziliența brandului.

Hermès spune că cererea a fost „remarcabilă” în Japonia, Europa și America, în ciuda unei scăderi a cererii în China. Diversificarea geografică ajută și mai mult brandul să își mențină o poziție puternică pe piața globală.

Titlurile zilei

CÂT TIMP PIERDE ROMÂNUL ÎN TRAFIC?
META BATE PALMA CU HOLLYWOOD
ISĂRESCU RENUNȚĂ LA POLITICA MONETARĂ
WINDOWS INTEGREAZĂ CHATGPT
VOLUMUL CONSTRUCȚIILOR SCADE CU 3,1% ÎN 2024
ÎNGHITE-N SEC

Cum e împărțită dinastia Hermès?

Brandul Hermès, lansat de producătorul Thierry Hermès la sfârșitul anilor 1830, are acum trei reprezentanți, cu peste 100 de oameni în descendența sa. Cei trei sunt Dumas, Guerrand și Puech, care a fost evaluat de Forbes în 2024 la 13,6 miliarde de dolari și a fost cap de afiș atunci când anunța că donează averea grădinarului său. Familia Hermès și membrii îndepărtați au o avere estimată la 151 de miliarde de dolari.

Nu este un caz izolat în Europa

Mare parte dintre nepoții miliardarilor europeni moștenesc averea datorită lumii modei. De exemplu, trei din cei șase copii Del Vecchio apar pe lista miliardarilor Forbes pentru 2024: Clemente, în vârstă de 19 ani, Luca, în vârstă de 22 de ani, și Leonardo, în vârstă de 28 de ani. Fiecare are o avere de 4,7 miliarde de dolari, grație participației lor de 12,5% la holdingul Delfin.