• Theodor Matican se clasează pe locul 11 în proba de contratimp pe șosea din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris, la prima sa participare la această competiție.
  • Este multiplu campion național, cu două locuri 3 la Campionatul European 2021 și a fost timp de 12 săptămâni pe locul 1 în clasamentul mondial la categoria sa.
  • Visul său este să câștige o medalie paralimpică.

Theodor Matican se clasează pe locul 11 în proba de contratimp pe șosea (cat. T1-2) din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris, miercuri. Parcurge distanța de 14,1 km în 30:01.79, într-o competiție strânsă, alături de cei mai buni cicliști paralimpici din lume.

Theodor Matican participă pentru prima dată la Jocurile Paralimpice și va concura din nou pe 6 septembrie. La 25 de ani, este legitimat la CSA Steaua București și se antrenează sub îndrumarea tatălui său, dr. Sorin Matican.

Cele mai bune rezultate ale lui Theodor Matican includ două locuri 3 la Campionatul European 2021, atât la proba de șosea, cât și la cea de contratimp. Este multiplu campion național și concurează de peste 10 ani la competiții internaționale de top în probele de tricicletă, șosea și contratimp. Visul său este să câștige o medalie paralimpică.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

A fost timp de 12 săptămâni pe locul 1 în clasamentul mondial la categoria sa. A urcat de 18 ori pe podiumuri internaționale, dintre care 14 la nivel de Cupă Europeană. În 2023, ocupă locul 5 la Contratimp Individual și locul 5 în proba de Șosea la Jocurile Paralimpice Europene. În 2022, primește Emblema de Onoare a Armatei României.