• Amazon Q Developer economisește 4.500 de ani de muncă și 260 de milioane de dolari annual.
  • Instrumentul AI ajută dezvoltatorii să genereze coduri mai precise și să extindă aplicații de la Java 8/11 la Java 17.
  • Q Developer îmbunătățește productivitatea dezvoltatorilor, dar necesită în continuare supraveghere umană.

Amazon lansează Amazon Q Developer, un instrument de inteligență artificială care eliberează dezvoltatorii de activitățile monotone și le permite să se concentreze pe munca creativă și strategică. La Amazon, dezvoltatorii raportează că petrec 70% din timpul lor pe sarcini repetitive, în detrimentul codării. Cu ajutorul Amazon Q Developer, aceștia economisesc timp semnificativ și resurse. Ceea ce a dus la economii de 4.500 de ani de muncă și 260 de milioane de dolari anual.

Instrumentul contribuie la creșterea productivității și siguranței în codare și ajută în special dezvoltatorii juniori să învețe și să se perfecționeze.

Q Developer îmbunătățește productivitatea dezvoltatorilor, dar necesită în continuare supraveghere umană

Amazon Q Developer funcționează ca un asistent virtual care monitorizează munca dezvoltatorilor și oferă sugestii utile. Comparabil cu un coleg experimentat care stă lângă tine. Instrumentul poate fi utilizat pentru a automatiza sarcini plictisitoare, precum actualizarea codului din Java 8 la Java 17, care în mod normal ar dura zile întregi. Acum, dezvoltatorii pot delega aceste sarcini AI-ului și să se concentreze pe alte activități importante.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Criticii spun că, deși AI poate crește productivitatea, dezvoltatorii sunt încă necesari. Astfel, AI nu înlocuiește complet dezvoltatorii, ci îi sprijină. În timp ce AI automatizează sarcinile repetitive, dezvoltatorii continuă să fie esențiali pentru supravegherea și asigurarea calității codului. Rolul lor evoluează și necesită noi abilități, cum ar fi coordonarea și colaborarea, pentru a lucra eficient cu AI-ul și a adăuga valoare proiectelor.