• Gamescom 2024, expoziția de jocuri video din lume, se desfășoară până în 25 august la Koelnmesse, Germania, și online.
  • 7,8 milioane de români cu vârste între 15 și 64 de ani joacă jocuri video pe diverse dispozitive, conform unui studiu al Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România.
  • Samsung lansează Odyssey 3D, primul monitor 3D de gaming, care transformă imaginile 2D în conținut tridimensional fără a necesita ochelari speciali.

E timpul ca industria jocurilor video să se-ntoarcă la școală. Deci start pentru Gamescom 2024, cea mai mare expoziție de jocuri video din lume. Până în 25 august, gamerii și profesioniștii se vor întâlni online sau la Koelnmesse, în Germania. Poți urmări evenimentul pe Twitch și Youtube. Gamescom 2024 promite o serie de anunțuri interesante, inclusiv Call of Duty: Black Ops 6, Monster Hunter Wilds, Marvel Rivals, Dune Awakening și Indiana Jones and the Ancient Circle. 7,8 milioane de români cu vârste între 15 și 64 de ani joacă jocuri video pe smartphone-uri, PC-uri, console sau tablete. Femeile se joacă în număr egal cu bărbații, potrivit unui studiu al Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România.

Odyssey 3D este primul monitor 3D de gaming lansat de Samsung


Și dacă tot vorbim de jocuri video, îți dau niște tool-uri pe care le poți folosi când te joci. Samung lansează un monitor care transformă imaginile 2D în conținut tridimensional, ce poate fi urmărit fără ochelari. Odyssey 3D este primul monitor 3D de gaming lansat de Samsung. Compania prezintă acest concept la începutul anului, în cadrul târgului CES. Samsung afirmă că Odyssey 3D generează „perfect” imagini 3D din cele 2D. Monitorul folosește o lentilă lenticulară, care direcționează imagini diferite către fiecare ochi. De asemenea, include o cameră de urmărire a ochilor și cartografiere vizuală pentru ajustarea continuă a percepției adâncimii.

Noul monitor Samsung are un panou OLED 4K, o rată de împrospătare de 165Hz și un timp de răspuns de o milisecundă. Va fi disponibil în versiuni de 69 cm și 94 cm. Ambele versiuni dispun de două porturi HDMI 2.1, suport DisplayPort 1.4 și opțiuni de reglare a înălțimii și înclinării. Samsung nu anunță încă prețul pentru Odyssey 3D. Dat fiind că promite o experiență 3D de excepție, mai ales pentru jocuri, prețul nu va fi probabil unul mic.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE