• Un studiu realizat în România pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă ne arată că 42,3% dintre respondenți folosesc băncile digitale pentru că acestea îi ajută să economisească.
  • Datele interne ale Revolut scot la iveală că cei mai numeroși utilizatori care au conturi de economii în Revolut se încadrează în segmentul 25-34 de ani (31%).
  • Un client Revolut a economisit, în medie, 3.711 lei în Conturile de economii, adică echivalentul unui salariu brut minim pe economie.

Pe măsură ce perioada concediilor se apropie de final, românii încep să economisească pentru noul an școlar, universitar și pentru evenimentele comerciale din ultimul trimestru al anului. Popularitatea tot mai mare a băncilor digitale, cum este și Revolut, care se apropie de 4 milioane de clienți retail pe piața locală, face ca instrumentele de economisire în lei sau investițiile cu componentă de acumulare în dolari americani, euro și lire sterline să devină tot mai căutate.

Ce cred românii despre băncile digitale și economisire?

În medie, un client Revolut a pus deoparte 3.711 lei în conturi de economii. Reprezintă echivalentul unui salariu minim brut la nivel de economie. Totuși, generațiile mai mature (peste 45 de ani) dețin economii mai mari ca sumă medie per utilizator față de generațiile sub 35 de ani.

Cei cu vârsta între 35-44 de ani economisesc cel mai mult, 5.529 lei. Următoarea categorie de vârstă e reprezentată de segmentul 55-64 de ani, cu o sumă medie economisită de 4.484 RON, în timp ce 5,12% din suma totală a economiilor făcute de clienții români în conturi de economii Revolut este asociată aceleiași categorii de vârstă. După ei, pe poziția a treia, se află generația mai matură, din segmentul 45-54 de ani, cu 4.372 de lei în medie per client (15,85% din valoarea totală a fondurilor din conturile de economii).

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Generația Z (18-24 de ani) pun deoparte, în medie, 1.459 de lei, în timp ce sumele economisite de acest segment de vârstă se ridică la 9,75% din fondurile totale economisite. Deși cei mai numeroși deținători de conturi de economii în Revolut sunt clienții din categoria de vârstă 25-34 de ani, după sumele totale economisite, aceștia se află pe poziția a doua cu 30%, în timp ce valoarea medie a economiilor per client, în acest segment, este de 3.612 lei. 

Conturile de economii în lei cu dobândă care poate ajunge până la 4,25% pe an

Revolut a lansat în România, în februarie 2024, conturile de economii în lei cu dobândă care poate ajunge până la 4,25% pe an, un produs oferit de Revolut Bank UAB. Dobânzile anuale practicate de Revolut Bank UAB pentru conturile de economii în moneda locală sunt următoarele: pentru clienții Standard – 2.50% p.a. (per annum), pentru Plus – 2.50% p.a., pentru Premium – 3% p.a., pentru Metal – 3.75% p.a și pentru Ultra – 4.25% p.a. Clienții care vor să obțină dobânzi mai bune pot să treacă de la planul gratuit Standard la planurile cu plată, direct din aplicație. Pentru a-și deschide un cont de economisire și a obține dobândă virată zilnic la economiile în lei, un client trebuie să-și actualizeze aplicația la cea mai recentă versiune, să acceseze secțiunea centrală din aplicație.

Cu Revolut, utilizatorii își pot atinge scopurile legate de sporirea fondurilor personale într-un mediu transparent și sigur, atât în moneda locală, cât și în dolari americani, lire sterline, euro, în funcție de tipul de produs, cu dobânzi atractive, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Sucursala România.