• Revolut are acum o evaluare de 45 de miliarde de dolari și devine cel mai valoros start-up din Europa.
  • Coatue, D1 Capital Partners și Tiger Global cumpără acțiuni de la angajați.
  • Evaluarea Revolut este mai mare decât cea de 33 de miliarde de dolari din 2021 și o poziționează a doua cea mai valoroasă bancă din Regatul Unit.

Revolut obţine o evaluare de 45 de miliarde de dolari în urma vânzării de acţiuni de către angajaţi. Acest lucru se întâmplă în ciuda recesiunii din sectorul fintech. Revolut îşi consolidează statutul de cel mai valoros start-up din Europa, conform FT.

Compania britanică anunţă vineri că Coatue, D1 Capital Partners şi Tiger Global cumpără acţiuni de la angajaţi.

„Suntem încântaţi să oferim angajaţilor noştri oportunitatea de a beneficia de succesul colectiv al companiei”, spune directorul general Nikolay Storonsky.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Evaluarea actuală este mai mare decât cea de 33 de miliarde de dolari obţinută în 2021. Atunci, Revolut strânge fonduri cu ajutorul SoftBank şi Tiger Global. Această evaluare face din Revolut a doua cea mai valoroasă bancă din Regatul Unit, după HSBC şi înainte de Barclays, Lloyds Banking Group şi NatWest.

Revolut confirmă locul său de frunte între start-up-urile europene din tehnologie. Evaluarea sa depăşeşte evaluările rivalilor Checkout.com şi Klarna. Klarna scade de la 46 de miliarde de dolari la mai puţin de 7 miliarde de dolari în 2022. În acelaşi an, Checkout reduce evaluarea internă la 11 miliarde de dolari, după ce anterior obţinuse 40 de miliarde de dolari de la investitori.