• Toncoin, criptomoneda celor de la Telegram, se lista în 8 august pe Binance.
  • Valoarea TON crește cu 10% în ultimele 24 de ore și ajunge pe locul șase în topul capitalizării, dacă excludem stablecoin-urile.
  • TON se tranzacționează cu 6,30$, la o capitalizare de 16 mld.$, potrivit CoinMarketCap.

Toncoin (TON) este criptomoneda nativă a The Open Network, ecosistemul celor de la Telegram. După listarea pe Binance, valoarea asset-ului cripto crește cu circa 10%, și trece de pragul de 6$ pe unitate. Depășește Dogecoin la capitalizare și ajunge pe locul șase, dacă excludem stablecoin-urile. Retragerile de pe exchange-ul Binance încep vineri, 09 august, 13:00, ora României.

Binance are patru perechi de tranzacționare pentru Toncoin: TON/BTC, TON/USDT, TON/FDUSD, and TON/TRY. Platforma include TON în categoria seed, în care intră proiecte cripto noi sau în stadiu incipient de dezvoltare. Monedele de tip seed sunt mai volatile și prezintă un risc mai mare, iar etichetarea are rolul de a avertiza investitorii înainte de tranzacționare.

Ce este Toncoin

Toncoin este o monedă descentraliată de pe blockchain-ul L1, creată cu ajutorul tehnologiei folosite de Telegram. TON avea un avans de 10% în iunie, și ajungea în top 10 criptomonede, după capitalizare. Urma o altă creștere, de 15%, care o ducea la un market cap de 15,7 mld.$.

Citește și