• O companie fondată de un bărbat, condusă de bărbați și finanțată de bărbați devine prima aplicație pentru sănătate dedicată femeilor care obține statutul de unicorn.
  • Aplicația britanică Flo Health, pentru monitorizarea menstruației, adună noi investiții de 200 de milioane de dolari si depășește un miliard de dolari.
  • Unii fondatori și investitori sunt supărați de faptul că primul unicorn femtech european este condus de bărbați

Flo Health devine prima aplicație femtech unicorn din Europa. Termenul se referă la startup-urile care vin cu soluții tehnologice pentru sănătatea femeilor. Ironia? Compania e fondată de un bărbat, condusă de bărbați și finanțată de bărbați. Flo Health strânge investiții de 200 de milioane de dolari si depășește un miliard de dolari.

Contează că Flo Health este condus de bărbați?

Anunțul stârnește reacții mixte în online. Unii utilizatori critică faptul că startup-ul este fondat de bărbați și consideră că ar fi fost mai potrivit să fie condus de femei, prin prisma domeniului în care activează. Alții se bucură de impactul pozitiv pe care compania îl are asupra sănătății femeilor.

„O companie fondată de bărbați, condusă de bărbați și finanțată de bărbați a devenit prima aplicație pentru sănătatea FEMEILOR care a obținut statutul de unicorn. Dacă acest lucru nu vă arată tot ce este în neregulă cu ecosistemul, nu știu ce se va întâmpla”, scrie Anna-Sophie Hartvigsen, cofondatoare a aplicației de învățare a investițiilor și a comunității pentru femei Female Invest, într-o postare virală pe LinkedIn , care citează statistici despre lipsa de fonduri pentru femeile fondatoare. „Nu spun că este rău că o companie femtech merge bine”, adaugă ea în comentarii. „Spun că este rău că numai bărbații sunt capabili să reușească în acest spațiu.” 

Citește și