• Miliardarii filantropi oferă tot mai multe cecuri viitorilor medici.
  • Bloomberg Philanthropies anunță o donație de 600 de milioane de dolari pentru patru școli de medicină cu cea mai mare pondere de studenți de culoare.
  • Donațiile au ca scop reducerea datoriilor studenților și atragerea unei diversități mai mari de candidați în domeniul medical, în contextul unei crize de medici și a costurilor ridicate ale studiilor.

Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului și fondator al Bloomberg Philanthropies, anunță o donație de 600 milioane de dolari destinată patru școli de medicină cu cea mai mare pondere de studenți de culoare. Donația are ca scop nu doar sprijinirea educației medicale, ci și atragerea undei diversități mai mari de candidați din sectorul medical. Donația este parte dintr-o tendință mai largă în rândul miliardarilor de a investi în educația medicală, în special în fața crizei de medici și a costurilor ridicate ale școlilor de medicină.

Donația va fi împărțită între Howard University College of Medicine, Meharry Medical College și Morehouse School of Medicine. Fiecare dintre școli primește câte 175 milioane de dolari, iar Charles R. Drew University of Medicine & Science va primi de 75 milioane de dolari.

Bloomberg Philanthropies va aloca 5 milioane de dolari pentru a sprijini înființarea unei noi școli de medicină în New Orleans, în parteneriat cu Xavier University of Louisiana. Investiții sunt menite să îmbunătățească stabilitatea financiară a acestor instituții și să le permită să răspundă provocărilor legate de costurile în creștere ale educației medicale și nevoile operaționale.

Citește și