• Piața cripto este și ea în declin, în tandem cu situația de pe Wall Street.
  • Bitcoin pierde 10.000$ în ultimele 7 zile, iar Ethereum scade sub pragul de 3.000$.
  • Printre principalele cauze se numără și conflictul dintre Israel și Iran.

Roșu pe linie și în piața cripto. Conflictul Israel-Iran se resimte și în piete. Bitcoin are minus 10.000$ într-o singură săptămână. Aurul digital era cotat azi dimineață la putin peste 60.000 de dolari. La momentul actual urcă la 61.000$.

Dacă Bitcoin scade sub pragul de 60.000 de dolari, ar putea duce la lichidări de peste 1 miliard de dolari, potrivit Coinglass. 

Cum se mișcă altcoin-urile? Ethereum are -10% în ultimele 7 zile și scade sub pragul de 3.000 de dolari, până la 2.900$. Scădere similară cu BNB, care ajunge la 526$ pe unitate. Dintre cele mai mari, Solana are cel mai mare declin. Minus 22% în ultima săptămână și ajunge la 143$.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Ce e nou în relația Wall Street – Bitcoin?

Premieră pe Wall Street. Morgan Stanley devine prima bancă din lume care va oferi ETF-uri BTC pe spot clienților săi, potrivit BitcoinNews. Ceea ce reprezintă o acțiune semnificativă pentru o bancă importantă din Wall Street.

Consilierii pot prezenta clienților eligibili Ishares Bitcoin Trust și Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund de la Blackrock. Acțiune arată îm același timp și acceptarea tot mai mare a criptoactivelor în finanțele mari.