• Franța se confruntă cu noi acte de sabotaj care vizează infrastructura feroviară și rețelele de telecomunicații, scrie France24.
  • Mai mulți operatori de telecomunicații raportează întreruperi ale serviciilor de telefonie fixă și mobilă, după ce cabluri de fibră optică din șase regiuni au fost secționate.
  • Autoritățile suspectează implicarea unor grupuri de extremă stângă, dar nu exclud și o posibilă implicare străină în aceste acte.

Noi acte de sabotaj au avut loc în Franța. Actele de vandalism de noaptea trecută au vizat mai mulți operatori de telefonie din cel puțin șase departamente: Hérault, Bouches-du-Rhône, Oise, Meuse, Drôme și Aude, scrie France24.

Conform raportărilor, incendiile au fost declanșate simultan. Ținta? Liniile de mare viteză TGV și stațiile de bază ale operatorilor de telecomunicații precum SFR, Bouygues și Free. Oficialii guvernamentali spun că aceste acte sunt „lașe și iresponsabile”, iar secretarul de stat pentru economia digitală, Marina Ferrari, a condamnat ferm aceste acțiuni.

Ce s-a întâmplat în urma actelor de sabotaj

În urma acestor evenimente, autoritățile au demarat investigații pentru a identifica persoanele responsabile. Un suspect care avea asupra sa echipamente care sugerează că pregătea un act de sabotaj a fost arestat. De asemenea, anchetatorii analizează o posibilă legătură cu grupuri de extremă stângă, care ar putea fi implicate în aceste acte de vandalism.

Citește și