• Încă de la vârsta de 6 ani, copiii norvegieni merg singuri la școală și primesc propriile chei ale casei, scrie The Guardian.
  • Această abordare a creșterii copiilor pune accentul pe autonomie, responsabilitate și bucuria de a explora lumea.
  • Rădăcinile acestui obicei sunt din istoria Norvegiei, în special din perioada de după al Doilea Război Mondial.

Copilăria are un alt ritm. Imaginați-vă doi copii norvegieni, cu vârste între 10 și 8 ani, care se întorc singuri acasă de la școală, își pregătesc masa și își organizează timpul până la sosirea părinților, scrie The Guardian. Acest scenariu, absurd pentru mulți, este normalitatea în Stavanger, un oraș de pe coasta de sud-vest a Norvegiei.

Încă de la vârsta de 6 ani, copiii norvegieni merg singuri la școală și primesc propriile chei ale casei. Această abordare a creșterii copiilor pune accentul pe autonomie, responsabilitate și bucuria de a explora lumea înconjurătoare. Giancarlo Napoli, tatăl britanic al Nilei și al lui Arion, subliniază diferența izbitoare față de stilul de parenting din Marea Britanie, unde independența copiilor nu este la fel de prioritizată.

De unde pleacă acest obicei a părinților norvegieni?

Rădăcinile acestui obicei sunt istoria Norvegiei, în special din perioada de după al Doilea Război Mondial. Societatea norvegiană s-a concentrat pe reconstrucție colectivă, incluzând copiii în acest proces. Rezultatul? O cultură a încrederii și independenței care s-a transmis de-a lungul generațiilor.

Citește și