Pe 16 martie marcăm oficial primul an de lockdown, când spre stupefacția tuturor lumea și economiile s-au închis din cauza unui virus care încape într-o doză de aluminiu de Cola.

Pentru corporatiștii de la noi, pentru cei care mergeau în fiecare zi la birou cu cafenele la parter, lockdown-ul a însemnat schimbarea totală a unui stil de viață.

Din punct de vedere financiar, lockdownul a fost o mană cerească pentru corporatiști, mai ales pentru cei din industria IT și industriile de servicii suport, pentru că au putut fi mutați imediat acasă și și-au desfășurat activitatea fără niciun fel de probleme.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Multinaționalele nu au tăiat salariile, ci dimpotrivă, și nu au dat oameni afară, ca în criza anterioară. În aceste condiții, închiși în casă, mulți au început să pună bani deoparte, în primul rând din prudență și în al doilea rând pentru că nu au avut pe ce să îi cheltuie ca entertainment.

Datele statistice ale BNR arată că economisirea la bancă a crescut cu 16% într-un an, iar românii au devenit cei mai prudenți și cei mai economi europeni, mai conservatori decât germanii.

În căutare de adrenalină, alți corporatiști și-au investit banii în bitcoin, criptomonede sau acțiuni Tesla, care au crescut de 5-7 ori, devenind milionari, cel puțin în lei.

Dacă financiar lucrurile au stat neașteptat de bine, din punct de vedere psihic, psihologic, personal, al relațiilor umane, lockdown-ul a fost și este un dezastru.

Pentru un corporatist care pleca de acasă la ora 9 și se întorcea la 10 seara, după ce stătea 2-3 ore într-o cafenea sau restaurant la discuții cu prietenii, închiderea în casă, a dat drumul în masă piticilor pe creier

ipsa interacțiunii sociale, lipsa city breakurilor sau a vacanțelor de o săptămână atârnă tot mai greu.

Din păcate corporatiștii vor iesi din această criză cu mai mulți bani dar cu un psihic în pioneze. Ca noi toți.