GAZELE DIN MAREA NEAGRĂ SE LASĂ AȘTEPTATE

Black Sea Oil and Gas, americanii care investesc 600 de milioane de dolari în primul proiect nou de gaze din Marea Neagră, spun că nu vor putea începe producţia anul acesta. Vestea rea vine  în contextul în care producţia internă de gaze a României este în scădere accentuată și noi suntem din ce în ce mai dependenți de importurile rusești pentru consum, conform Ziarului Financiar

BVB A DESCHIS PE PLUS

Bursa de la București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi pe plus. La ora 10 și 20 de minute, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, a fost în creștere cu 0,53%.

ANASTASIU DĂ MAI DEPARTE CE A ÎNVĂȚAT

Dragoș Anastasiu își mărește portofoliul de business. Fondatorul Eurolines lansează o nouă afacere, AdWise, un proiect care oferă consultanță și soluții pentru antreprenorii începători. Adwise este creat în colaborare cu alți șase antreprenori, printre care Tiberius Istocescu și Mihaela Vintilă, avocați, Dan Berciu, mentor de business și George Leca, expert în project Management.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

PILONUL DOI BIFEAZĂ RECORDURI

Cele șapte fonduri de pensii private, Pilon II, o duc bine. Activele au ajuns la o valoare istorică de 86 miliarde de lei la finalul lunii august a acestui an. Investițiile în active sunt și ele la nivel record, 21 miliarde de lei.Cei mai mari investitori ai bursei locale au active mai mari cu 15% de la începutul anului, adică au urcat cu circa 11 miliarde de lei.

COMANZI VOCAL ROKU

Roku, compania de streaming pentru TV, face actualizări care permit televiziunii live gratuite să fie mai ușor de vizionat. Cu update-ul OS 10.5 îți organizezi mult mai bine canalele preferate și poți accesa oricare dintre cele 200 de canale gratuite mai ușor prin comandă vocală. Mai nou, există Netflix și Spotify în lista de opțiuni.

LUMEA CRIPTO TRECE PRIN MOMENTE GRELE

Ziua neagră pentru criptomonede. Mai multe monede digitale au înregistrat o scădereb bruscă, de exemplu Bitcoin a scăzut cu 10 %, ethereum cu aprope 8,5% iar Coinbase și Microstrategy au pierdut 3,5%, respectiv 4%. Scăderea bruscă este corelată cu scăderea acțiunilor, investitorii au început să renunțe la risc. Din păcate criptomoneda este predispusă la scăderi accentuate toată luna septembrie.

COINBASE RENUNȚĂ LA CREDITAREA CRIPTO

Coinbase abandonează planurile sale pentru Lend, programul său de creditare cripto. Anunțul făcut vine după ce Comisia pentru bursă și Valori Mobiliare s-a poziționat mai puternic împotriva schimburilor de criptomonede și a amenințat Coinbase cu un proces în instanță. Platforma de tranzacționare cripto a declarat că în programul Lend deja s-au înscris mii de clienți din SUA

WALL STREET ESTE PE MINUS

Wall Street marchează cea mai mare scădere a acțiunilor din ultima perioadă, pe măsură ce criza de lichiditate a dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande a zguduit piețele bursiere din Asia, Europa și SUA. Stocurile de energie au fost cele mai afectate, împreună cu grupurile financiare și companiile care produc materiale de bază.