UIPATH PIERDE ȘI CÂȘTIGĂ

Uipath, primul unicorn cu ADN românesc, surprinde analiștii. Veniturile din al doilea trimestru al acestui an au crescut cu 40% și au ajuns la 195 de milioane de dolari. Cu toate acestea, Daniel Dineș a și pierdut. A ieșit pe minus cu 100 de milioane de dolari. Acțiunile s-au depreciat cu 7%, după un declin de 1,44% în sesiunea de marți pe bursa de la New York.

AMAZON LANSEAZĂ HAINE DE LUX ÎN U.E.

Amazon vrea să lanseze categoria sa de haine de lux și în Europa spre sfârșitul acestui an. Platforma Amazon Luxury Stores a fost lansat în 2020, dar momentan este prezentă doar în SUA. Platforma are o listă destul de numeroasă de brand-uri internnaționale de renume. Și nu se oprește doar la haine, recent a adăugat și câteva mărci de cosmetice

TURBINELE EOLIENE POT FI RECICLABILE

Mediul trebuie protejat și-au spus guvernele, iar companiile au început să fie inventive în această direcție. Siemens Gamisa, gigantul de energie regenerabilă, a lansat o lamă de turbină eoliană reciclabilă. Grupul spaniol-german de ingineri a prezentat primele palete de turbină eoliană reciclabilă din lume. Operațiunile comerciale de instalare și pilotare ale invenților vor începe în 2022, în parcurile eoliene din preajma Mării Nordului.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

INVESTITORII PARIAZĂ PE SUCCESUL „HUMANS”

Humans, start-up-ul românesc de deep tech, a atras finanțări de 9 milioane de dolari prin vânzarea privată de criptomonedă. Răzvan Munteanu, unul dintre cei mai activi investitori în zona de blockchain și Elrond Research, cea mai cunoscută companie de blockchain din România, au fost investitorii principali.

Humas a captat atenția finanțatorilor cu lansarea unei tehnologii unice în lume, numită Proof-of-Human. Aceasta validează că în spatele oricărui pas făcut de inteligența artificială ia decizii un om. De asemenea, folosește blockchain să capsuleze inteligența artificială într-un NFT.

AXXIS CONSTRUIEȘTE ÎN MAMAIA NORD

Grupul Axxis construiește un hotel de 5 stele și 6 blocuri de apartamente de lux în Mamaia Nord. Construcția va începe la finalul lunii septembrie și se va întinde 50.000 de metri pătrați. Hotelul va fi dodat cu SPA, Centru Comercial, Casino, piscine interioare și exterioare și plajă privată. Madrid, complexul rezidențial, va avea garsoniere și apartamente cu prețuri care pornesc de la 69.000 de euro pentru suprafețe între 53 și 224 de metri pătrați.

REVOLUT ȘI WISE AU RIVAL ROMÂNESC

Aplicația românească, AURELIA, care concurează cu Revolut for Business și Wise for Business, a primit o finanțare de 3 milioane de dolari. Sebastian Trif a creat platforma anul acesta. Aceasta automatizează finanțele și conturile IMM-urilor. Compania are deja sedii în București și Londra. Urmează să se extindă și în Germania și Marea Britanie.

XOCEAN CARTOGRAFIAZĂ ECO OCEANELE

Cartografierea oceanelor poate fi realizată mai ieftin și mai ecologic datorită unui start-up irlandez. XOCEAN a creat o navă de suprafață, fără echipaj, de mărimea unei mașini care colectează date despre oceane și emite de 1.000 de ori mai puțin carbon decât navele clasice de cercetare. XOCEAN a cunoscut un boom uriaș al cereri. Are de 5 ori mai mulți angajați decât avea anul trecutși a strâns o finanțare de aproape 10 milioane de dolari. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică preconizează că piața navelor va ajunge să valoreze peste 3 mii de miliarde de dolari până în 2030