KIA PREZINTĂ SUV-UL SPORTAGE

Kia a prezentat noua generație a SUV-ului Sportage în versiunea europeană. Cu un design complet nou, SUV-ul are prima motorizare electrică a acestui model. Motoarele propuse au în centru un hibrid plug-in, bazat pe motorul pe benzină și pe un motor electric. Kia Sportage pentru Europa va debuta la cel mai mare salon auto din Germania. care are loc la Munchen.

FORTRESS PREIA ELI PARK 1

Fondul de investiții Fortress din Africa de Sud preia parcul logistic ELI Park 1 din Chitila. Fortress se află în spatele NEPI, cel mai mare dezvoltator de mall-uri și centre comerciale din România. Tranzacția confirmă că zona Buftea-Chitila este al treilea hub logistic din apropierea Capitalei, conform Ziarului Financiar.

„SHANG-CHI” FACE 127 MIL. $ ÎNTR-UN WEEKEND

“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” de la Marvel a strâns aproximativ 71,4 milioane de dolari la box office-ul intern în acest weekend. Este al doilea film cu cele mai mari încasări din pandemie, după „Văduva Neagră”. În weekend, la nivel global, “Shang-Chi” numără încasări de 127 de milioane de dolari.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

APPLE REPARĂ GRATUIT IPHONE-URILE

Dacă modelul tău de telefon iPhone 12 are probleme cu sunetul, Apple ți-l repară gratuit. Telefoanele cu probleme sunt produse în perioada octombrie 2020 și aprilie 2021. Vor fi reparate în service-uri autorizate. Până la finalul anului, se va lansa iPhone 13.

VATIS TECH PRIMEȘTE 200.000 EURO

Fondul de investiții Early Game Ventures investește în tehnologia startup-ului românesc Vatis Tech. Compania dezvoltă tehnologie de recunoaștere vocală pentru limbi europene precum franceză, italiană germane sau poloneză.

După testele efectuate, Adrian Ispas, fondator Vatis Tech, a declarant că tehnologia lor are mai multă acuratețe decât cea a Google. Fondul Early Game a semnat o rundă de investiții de 200.000 de euro. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea de algoritmi pentru limba română. Serviciul Vatis Tech este disponibil online și poate fi testat de oricine.

MERCEDES LANSEAZĂ UN MINI-VAN

Mercedes-Benz dezvăluie cea mai recentă generație a modelului Citan, o autoutilitară care se transformă într-o mini rulotă. Include bucătărie și pat, spațiu care poate găzdui 2 persoane. Automobilul va fi disponibil abia după 2022. Până atunci, o poți admira la Salonul de rulote din Düsseldorf, Germania.

IA CAMERA DE HOTEL CU TINE

Moliving, un startup din New York, oferă camere mobile de hotel, care vor fi disponibile în acest an. Primele unități Moliving vor fi folosite în viitoarea „eco-stațiunea” din Hudson Valley, New York, care va fi deschisă în această iarnă. Te poți caza într-o astfel de cameră cu 260 de dolari pe noapte. Fiecare unitate are 400 de metri pătrați și poți cere să ți-o personalizeze. Moliving sunt accesibile doar proprietarilor de terenuri și dezvoltatorilor.

BMW VINE CU O EDIȚIE LIMITATĂ

Mașinile BMW se transformă în pânză alba pentru artiști. Modelul BMW M850i xDrive Gran Coupé va fi pictat de artistul American Jeff Koons. Designul va include elemente pop art și forme geometrice în 11 culori. Acesta va fi disponibil într-o ediție limitată și va fi lansat la Los Angeles în februarie 2022. Modelele vor fi vândute la licitație.

BYD CREȘTE SUB OCHII LUI BUFFETT

Warren Buffett a dat lovitura cu investiția în producătorul de vehicule electrice din China, BYD. În august, compania, care este susținută de Berkshire Hathaway al lui Warren Buffett, a avut vânzări în creștere cu 300%. BYD a vândut peste 60.000 de mașini luna trecută, cu peste 10.000 mai multe față de iulie. Acțiunile producătorului au crescut cu 5,5% pe bursa din Hong Kong.